Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Kazakistan milli takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu’ndaki maçında evinde ağırladığı Almanya’ya 3-0 yenildi.

Astana Arena Stadı’nda 20 bin kişinin izlediği maçın ilk yarısını, 20. dakikada Bastian Schweinsteiger ve 22. dakikada da Mario Goetze’nin golleriyle önde kapatan Almanya, ikinci yarıda da oynadığı üstün futbol ile 74. dakikada Thomas Müller’in attığı gol ile maçı 3-0 kazandı. Kazakistan'ın ikinci yarıda seyirci desteği ile rakip kalede gol arayışı sonuç vermedi. Ulan konısbayev’in ceza alanının dışından 60. dakikada çektiği sert şut direten dışarı çıktı.

Almanya Milli Takımı oyuncusu İlkay Gündoğan, maç sonu yaptığı açıklamada, Kazakistan maçı için ciddi hazırlandıklarını ve maçı kazandıklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Galatasaray’ın Real Madrid ile yapacağı maçın zorlu geçeceğini kaydeden Gündoğan, Galatasaray’ın ilk maçını deplasmanda yapmasının bir avantaj olduğunu kaydetti.

Almanya 13 puan ile grupta liderliği elinde bulunduruyor. Kazakistan’ın ise sadece bir puanı var. İki takım 25 Mart’ta Almanya’da karşı karşıya gelecek.

Editör: TE Bilisim