Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 42. yılında 142 saat, yani yaklaşık 6 gün boyunca suyun altında yaşamaya hazırlanan rekortmen dalgıç Cem Karabay, "42. Barış ve Özgürlük Bayramı’nı unutulmaz hale getireceğiz." dedi.

Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na sualtı sporları branşında giren ilk ve tek Türk olan Cem Karabay, 16-20 Temmuz tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yavuz Çıkarma Plajı’nda su altında 6 gün boyunca kalacağı rekor denemesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

KKTC Spor Dairesi Dış İlişkiler Amiri Sertaç Bozatlı ve KKTC Milli Günleri Kutlama Komitesi Temsilcisi Fatma Demirel’in de katıldığı toplantıda konuşan Cem Karabay, su altının korkulacak bir yer olmadığını, tam tersine günlük hayatın bire bir devam ettiği bir yer olduğunu söyledi.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk askerinin karaya çıktığı gün olan 20 Temmuz’da bu yıl 42.'si kutlanacak Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında, denizde yaşama dünya rekoru denemesine imza atacak Karabay, düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

"Bugüne kadar dünya rekoru kırmaktan daha da gurur verici olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını dünyanın en çok okunan kitabı ve web sayfasına yazdırmak oldu. İnşallah bu rekorumuzu 142 saate taşıyarak Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42. yılını unutulmaz hale getireceğiz. Ayrıca bu rekorumuz kırılana kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adı, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’nda yayınlanmaya ve ilan edilmeye devam edecek."

Cem Karabay, ayrıca bu yılki rekor denemesinde ilk defa televizyon kameralarının da kendisine eşlik edeceğini dile getirdi.

"CEM KARABAY, ADA’NIN GENÇLERİNE ÖRNEK OLACAK"

Basın toplantısına katılan KKTC Spor Dairesi Dış İlişkiler Amiri Sertaç Bozatlı, rekor denemesiyle ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Cem Karabay, Ada’nın gençlerine örnek olacak ve KKTC'nin adını uluslararası arenada duyuracak. Spor Dairesi olarak Cem Karabay'ın her zaman yanındayız. Bu rekor denemesinde de Spor Dairesi olarak elimizden geleni yapacağız ve Cem Karabay'ı yeni Dünya rekoruna taşıyacağız."

"TÜM KIBRIS HALKINI, YAVUZ ÇIKARMA PLAJI’NA BEKLİYORUZ"

Basın toplantısında rekor denemesiyle ilgili görüşlerini belirten Milli Günleri Kutlama Komitesi Temsilcisi Fatma Demirel ise şöyle konuştu:

"Cem Bey 2015 yılında bize geldiğinde çok büyük bir heyecanla kendisini karşılamıştık. Bu yıl, geçen sene kırdığı dünya rekorunu 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42. yılı sebebiyle 142 saate taşıyacak ve rekor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adıyla Guinness Dünya Rekorları Kitabı’nda yer alacak. Bizler için gurur verici ve heyecan dolu geçecek rekor denemesinde tüm Kıbrıs halkını 16 - 20 Temmuz tarihleri arasında Yavuz Çıkarma Plajı’na bekliyoruz."

SU ALTINDA FUTBOL MAÇI YAPACAK

Geçtiğimiz yıllardaki rekorlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adını ilk defa Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na yazdıran Cem Karabay, dört gün boyunca su altında şu etkinlikleri gerçekleştirecek:

-Spor aletleri ile spor yapmak
-Spor yaparken sporcu içeceği ya da enerji içeceği içmek
-Suyun altında enerji verici gıdalar yemek
-Suyun altında hellim, şeftali kebabı, bıldırcın yumurtası gibi çeşitli gıdalar tüketmek
-Suyun altında tavla oynamak
-Suyun altında kurulan kalelerde futbol maçı oynamak
-Çeşitli oturma düzenlerinde misafirleri su altında ağırlamak
-Su altında bir söyleşi ortamı yaratıp orada misafirler ile sohbet etmek

Rekortmen dalgıçın 16-20 Temmuz tarihleri arasında su atlında yaşadıkları, Cem Karabay’ın Facebook ve Twitter hesaplarından paylaşılırken, rekor denemesi de aynı zamanda www.cemkarabay.com internet adresinde 24 saat canlı yayınlanacak.
Cihan

Editör: TE Bilisim