Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı kırmızı lacivertli takım üzerine bazı oyunlar oynandığını iddia etti. Mersin İdmanyurdu üzerine kimsenin oyun oynamaya hakkının olmadığını ifade eden Başkan Kahramanlı dün oynanan ve Mersin İdmanyurdu'nun 2-1 kaybettiği Kayserispor maçının hakemi Hüseyin Sabancı'ya kararları nedeniyle sert tepki gösterdi.

Kahramanlı kulüp yönetim kurulu üyeleri ile Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar kimsenin hakkını yemediklerini ve kimsenin hakkında da gözlerinin olmadığını kaydetti. Ancak hakemlerin Mersin İdmanyurdu'nun hakkını yediğini öne süren Kahramanlı, şu ifadeleri kullandı:

"Dünkü maçı gördünüz. Gayet güzel başladık, güzelde mücadele ettik. Ama hakemin yapmış olduğu hatalardan dolayı 8 tane sarı, 1 tanede kırmızı kart yedik. Bizim iki tane penaltımız verilmediği gibi 2 tanede kırmızı kart vardı. Ama maalesef hakem bunu yapmadı. Dünkü yapılan hakem hatalarından dolayı bence o hakem değildi bir faciaydı bir bomba idi o. Orada hazırlanmış ve talimat almış oraya gelmiş onu söyleyeyim."

Hakem Hüseyin Sabancı'nın daha önce yönettiği Kasımpaşa ve Fenerbahçe maçlarında da aynı hataları yaptığını iddia eden Kahramanlı, "Dün de maçımıza geldi. Orada da Hüseyin Sabancı aynı hataları yaptı. Ben bir hafta önce Futbol Federasyona gittim orada yetkililerle görüştüm. Hakem Kurulu Başkanı ile görüştüm. Dedim ki lütfen bugüne kadar hatalar yapıldı ama bundan sonra göndereceğiniz hakemlere dikkat edin. Bunlar bu güne kadar bizim hakkımızı yedi, bundan sonra hakkımızı gasp etmesinler. Ama dün gördüğünüz gibi bizim hakkımız gasp edildi resmen." dedi.

Hakemin saha dışındaki top çeviren çocukların ve sonrasında güvenlik görevlisinin neden olduğu olay nedeniyle oyuncuları Culio'ya önce sarı sonra da kırmızı kart gösterdiğini anlatan Kahramanlı, şöyle devam etti:

"Orada güvenlik görevlisi polis futbolcumuzun üzerine yürüyor hakaret ediyor. Bundan dolayı futbolcumuz ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalıyor. Bunlar bütün Türkiye'nin gözü önünde yapılan şeylerdir. Mersin İdmanyurdu üzerinde oynanan oyunlar vardır. Eğer bunların amacı bu takımı Süper Lig'den düşürmekse ki öyle görünüyor. Kimsenin Mersin İdmanyurdu üzerinde oyun oynamaya hakkı yok. Çünkü biz böyle zor şartlarda buraya kadar geldik. Bu yapılanların hiç birini hak etmedik. Ama yazık. Gelen hakemler özellikle elini vicdanına koyup gelmeleri gerekiyor. Ama öyle bazı hakemlerde o vicdan yok. O vicdan onlarda olsa o çocukların hakkını yiyemezler."

Şehrin ayakta olması gerektiğini çünkü üzerinde oynanan oyunlar bulunduğunu öne süren Başkan Kahramanlı, "Bize dünkü maçta yapılanları görmezlikten gelemezsiniz. Kayseri'de bize yapılanlar kamuoyu önünde yapılan şeylerdir. Bizim Kayseri ile alıp veremediğimiz bir şey yok. Biz Kayserililerle şu ana kadar yanlış bir şeyle karşı karşıya gelmedik. Ama siz bizi yeniyorsunuz siz galipsiniz ondan sonra bize saldırıyorsunuz. Futbolcumuza saldırıyorsunuz, yönetime saldırıyorsunuz, dövmeye kalkıyorsunuz nedir bu sizin hırsınız hıncınız ne istiyorsunuz?" diyerek, şunları söyledi:

"Biz kentimize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Ama bize Kayseri'de yapılanlar sanki yabancı bir ülkeden gelen bir takımız ve yöneticiyiz. Koridorlarda, içeride, dışarıda hep saldırıya uğradık. Bunların karşılarında federasyon temsilcileri de vardı. Peki bundan dolayı Kayserispor'a ne tür ceza verecekler? Hakem ne tür ceza yiyecek? Kolay mı Mersin İdmanyurdu'nun hakkını yemek? Ben burdan sesleniyorum Futbol Federasyonu'na Merkez Hakem Kurulu başkanına sesleniyorum. Biz bu güne kadar Federasyon bizim dedik. Federasyonda Hakem Kurulu'da tabi ki bizim biz onlarla beraber çalışıyoruz. Onlarla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Federasyondaki arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde yapmak zorundadır. Mersin İdmanyurdu sahipsiz değil."

Kahramanlı'nın bir gazetecinin Mersin İdmanyurdu'nu ligden çekeceği yönünde yaptığı açıklamayı hatırlatması üzerine ise şunları söyledi:

"Onların amacı bu takımı düşürmekse bunun sorumluluğunu alır düşürürüm. Tabi Mersin İdmanyurdu ligden düşmeyecek ve ligden çekmeyeceğiz ama amaçları oyun oynayıp Mersin İdmanyurdu'nu düşürmekse biz kendimiz düşürürüz."

Editör: TE Bilisim