Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, ağa olacak kişide olmazsa olmaz iki önemli unsurun bulunması gerektiğini belirterek bunların da para ve güreş sevgisi olduğunu söyledi.

Bir yıl aradan sonra 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalığı'nı tekrar alan ve 6. kez ağa olan Selim, Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Selim, Kırkpınar’a yakışır bir hava oluşturma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Ağalık yapacak kişinin vasıflarını sıralayan Seyfettin Selim, "Ağanın bir kere devletle bir işi olmayacak. Belediyelerle bir işi olmayacak. Gayr-ı meşru bir işi olmayacak. Kimse kusura bakmasın ama kesinlikle parası olacak." dedi.

Hatırla değil kişinin kendi parasıyla ağa olması gerektiğini vurgulayan Kırkpınar Ağası Selim, "Hatıralık ağa olunmaz. Müdürden ağa olmaz. Temsilciden ağa olmaz. Kendi parasıyla olacak. Para ile birlikte bu işi sevecek. Güreşlere zaman ayıracak birisi olacak. Yazın yapılan bütün güreşlere gidiyorum." şeklinde konuştu.

Sadece parayla ve sadece sevgiyle ağalığın yapılamayacağını da aktaran Selim, Kırkpınar’ın kendisine yıllık maliyetinin bir milyon TL olduğunu ileri sürdü.

EN BÜYÜK ÖDÜL KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVAN OLMAKTIR

Kırkpınar’da pehlivanlara verilen paranın az olduğu konusundaki bir soruyu cevaplandıran Seyfettin Selim, Kırkpınar’da en büyük ödülün başpehlivan olmak olduğunu belirtti.

Kırkpınar’da başpehlivan olmanın başlı başına bir ödül olduğunun altını çizen Selim, Edirne Belediyesi'nin yıllık olarak 2 milyon TL masraf yaptığını ifade etti.

'Edirne’de başpehlivan mı yoksa çok yüksek bir para mı almak istersiniz?' diye bir soru sorulduğunda her pehlivanın Kırkpınar başpehlivanlığını tercih edeceğini savunan Selim, "Çünkü burada başpehlivan olduğu sürece bir sene onun için Türkiye genelinde bütün güreşlerin başpehlivanı olarak gidiyor. Kırkpınar’da aldığı paranın daha fazlasını alıyor." diye konuştu.

TÜRKİYE’DE GÜREŞLER İYİ GİDİYOR

Kırkpınar’da son yıllarda iyi görüşlerin yapıldığını söyleyen Selim, buna örnek olarak üç tane başpehlivanın altın kemer yılında yenilmesini gösterdi.
Recep Kara ve Mehmet Yeşilyeşil’in altın kemer yılında, Ali Gürbüz’ün ise hatasından dolayı başpehlivanlığı kaybettiğini anlatan Selim, bu da Türkiye’de güreşlerin iyiye doğru gittiğini gösterdiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim