Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık çeyrek final güreşleri tamamlandı ve adını yarı finale yazdıran 4 pehlivan altın puanlaması sonrasında belli oldu. Yarı finale kalan Serhat Balcı, Osman Aynur, Orhan Okulu ve İsmail Balaban öğleden sonra final için mücadele edecek.

Edirne Sarayiçi Güreş Sahası'nda devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde sonucu en çok merak edilen başpehlivanlık güreşlerinde çeyrek final müsabakaları tamamlandı ve yarı finale kalan isimler belli oldu. Özellikle Fatih Atlı ile Orhan Okulu mücadelesi zaman zaman sertleşirken meydan hakemi ihtarı ve ardından Kule Hakem Heyeti'nin Fatih Atlı'ya verdiği ihtar cezası mücadeledeki gerginliği bitirdi.

Kıran kırana geçen, başpehlivanlık güreşlerinde 30 dakikalık normal sürede pehlivanlar yenişemezken, 5 dakikalık puanlamada da rakibini yenen pehlivan olmadı. Altın puan uygulamasında ise rakibini ilk alt eden isim Serhat Balcı oldu. Çeyrek finalin sürprizini ise geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı'yı yenen Orhan Okulu yaptı.

Kırkpınar'da çeyrek final eşleşmeleri sonunda Serhat Balcı, aldığı bir puanla İsmail Koç'u, Osman Aynur, bastırıp aldığı puanla Abdullah Güngör'ü, Orhan Okulu ise bir anlık gaflette bulunan ve puanlama güreşi yaptığını unutan geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı'yı bastırıp aldığı puanla yenerek adını yarı finale yazdırdı. Diğer çeyrek final mücadelesinde ise İsmail Balaban, tecrübeli başpehlivanlardan Recep Kara'yı bastırıp aldığı puanla yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Editör: TE Bilisim