Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Neman Stadı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Aykut Kocaman, BATE karşısında zorlu bir maç oynadıklarını söyledi.

Kocaman; “Belarus’un hava şartları ve saha şartlarının olumsuz olacağını düşünüyorduk ama beklediğimizden daha iyi bir ortam bulduk. Dezavantaj olarak sahanın biraz elverişsiz olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Kocaman kırmızı karta ilişkin; “Televizyondan seyretmedim ancak hakem kırmızı kartında son derece haklıydı. Böyle bir takım karşısında 10 kişiyle oynayıp İstanbul’a beraberlikle dönmek en azından ilk adımda bir avantaj olarak görülebilir. Bu avantajı gerçek bir avantaja çevirmek ve turu geçmek için İstanbul’da elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” diye konuştu.

Kırmızı kart gören Meireles’e ceza vermenin çare olmadığını belirten Kocaman, asıl önemli olanın bu tür durumlara düşmemek olduğunu söyledi. Kocaman oyuncuya ilişkin; “Çok net ifade edebilirim ki ne oyunculuk kalitesine ne insanlık kalitesine yakışan bir davranış değil.” şeklinde konuştu.

Türkler için başlangıcın çok önemli olduğunu ve bu turun kendileri için çok önem arz ettiğini dile getiren Kocaman 10 kişi ile 90 dakika oynadıklarını ve çok ciddi efor sarf ettiklerini ve BATE ile ortak şansları olduğunu ifade etti.

Kocaman konuşmasını şöyle sürdürdü: “BATE’yi geçersek Avrupa ile çok daha ciddi düşünebiliriz ama futbol için erken konuşmak çok doğru değil öncelik turu geçmek.”

ANLAMSIZ BİR CEZA

UEFA’nın seyircisiz oynama cezasını anlamsız bulan teknik adam “Ben futbolculuk dönemimden beri görerek yaşayarak öğrendiğim şeylerden bir tanesi bizim takımımızın Fenerbahçe’nin en güçlü taraflarından bir taraftarı. Şimdi bir kez daha cezalı maça çıkıyoruz. Defalarca seyircisiz oynadık. Kadın ve çocuklara açık maçlar yaptık. Bir kez daha yine cezalı maça çıkıyoruz. Bunu anlayabilmek onaylamak mümkün değil. Seyircinin kendisine takımına zarar vermesini anlamak mümkün değil maalesef ulus olarak her şeyi kişisel olarak algılıyoruz” şekilde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim