Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kazanmaya çok ihtiyaç duydukları bir maçtan galibiyetle ayrıldıklarını söyleyerek, bundan sonra bir seriye doğru yol almayı umduklarını belirtti.

Gaziantepspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman,”Tamamen kazanmaya çok ihtiyaç duyduğumuz bir maçtı. Doğru ve iyi oynadığımız ilk yarıda öne geçmeyi başaramadık. Aksine geriye düştük. Ancak ikinci yarı her türlü riski göze aldığımız anlarda, oyun adına biraz daha dağınık olduğumuz anlarda da galibiyete ulaştık. Sezonun artık telafisinin olmadığı anlara doğru gidiyoruz. Mutlak ve mutlak kazanma serisine ihtiyacımız var. Bunu geçen hafta Elazığ maçında başlatmak istiyorduk ama başaramadık. Umarım ve diliyorum bu maçla beraber, bu seriyi başlatmış oluruz. Her iki kupada da istediğimiz sonuçları oyunlarla beraber yakalamayı başardık bütün sezon içinde bugüne kadar. Ancak bunu lige yansıtamadık bir türlü kayıplarımız çok olmuştu. Bugün bu zorlu deplasmanı bugün aşmayı başararak futbolcu kardeşlerimizle beraber, umuyorum ve diliyorum bir seriye doğru yol almış oluruz.” diye konuştu.

Devre arasında Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın soyunma odasına indiği ve futbolcuların da sahaya alkışlarla döndüğü yönündeki iddiaların sorulması üzerine de Kocaman, “Normal olan şeyler oldu. Olağan dışı bir şey yoktu. Ama olağan dışılığı hayatımızın içine genellikle çok fazla soktuğumuz ve sevdiğimiz için bilmiyorum yani ne görünüyor bilmiyorum. Ama olağan dışı bir şey yoktu. Her zamana kadar ne olduysa bugüne kadar, devre arasında, burada da bunlar oldu.” cevabını verirken, Yıldırım’ın da soyunma odasına geldiğini söyledi.

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün de önemli bir galibiyet elde ettiklerini dile getirerek, “Bu derbi haftasında aslında iyi oyundan çok skor bizim için daha önemliydi. Çok üst düzey oynadığımız söylenemez. En azından diğer maçlara oranla daha önde kalan bir Fenerbahçe gösterdik diye düşünüyorum ben. Bazen kötü oynarken de kazanmak önemlidir. Ama biz sahanın içinden gördüğümüz kadarıyla, kötü oynadığımızı düşünmüyoruz. İstediğimizi aldık. İnşallah deplasmanlarda kazanma alışkanlığını elde edip daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin galibiyet golünü kaydeden isim olan Semih Şentürk ise şöyle konuştu: “Mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. İlk yarı istediğimiz oyunu oynayamamıştık. Ama ikinci yarı hocamızın gerekli değişiklikleriyle maçı kazanmasını bildik. Daha önce 3 büyüklerin kazanamadığı Gaziantep deplasmanını kazandığımız için mutluyuz. Bu bizim için bir geri dönüş maçı oldu. Lige tekrar başlama açısından, geçen hafta kaybettiğimiz Elazığ maçını unutturduğunu düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim