Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
51. Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi her iki teknik adam Aykut Kocaman ve Tolunay Kafkas, fair play vurgusu yaparak gerginlikten uzak bir karşılaşma temennisinde bulundu.

Ankara’da 51. Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde karşılaşacak ezeli rakipler Fenerbahçe ve Trabzonspor teknik adamları maç öncesi basın toplantısında bir araya geldi. Takım kaptanları Emre Belezoğlu ve Tolga Zengin’in açıklamalarının ardından basın toplantısına gelen teknik adamlar fair play çağrısı yaptı. Toplantıda ilk sözü alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, her iki teknik adamın ve futbolcuların finalde meşru alan içerisinde en iyi mücadeleyi vermeye çalışacaklarını söyledi. Ziraat Türkiye Kupası'nın finaline doğru ve iyi mücadele ederek gelen iki takımı kutlamak boynunun borcu olduğunu ifade eden Kocaman, " Trabzonsporla yıllardan beri rekabet içinde mücadele ediyoruz. Yarın da kendi meşru alanımız için de mücadelemizi sürdüreceğiz. Çok doğal olarak Trabzonspor gibi biz de kupayı hak ederek almak ve müzemize taşımayı istiyoruz. Son yıllarda Türk futbolunda yaşanan gerginliğin, şiddetin, öfkenin ötesinde sağduyunun hakim olduğu, futbolun antrenörler tarafından yönetildiği bir maç olmasını diliyorum.’’ dedi.

Meireles, Selçuk ve Salih’in yarın ki mücadelede yer almamasını değerlendiren Kocaman, ‘’Salih’in milli takıma çağrılmaması konusunda talebimiz oldu. Salih’in affını istedik, kabul görmedi. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum, söyleyecek bir şey yok. Türkiye Kupası Finali oynayacağız. Türkiye’nin en büyük iki kupasından biri. Böyle bir kupada oyuncumuzu oynatabilmeyi çok isterdik.’’ şeklinde konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise kısa bir konuşma yaparak Aykut Kocaman’ın sözlerine katıldığını söyledi. Kafkas, gerginlikten uzak, hak edenin, dostluğun kazanacağı bir maç olmasını temennisinde bulunarak, "Kupayı Fenerbahçe kadar biz de çok istiyoruz.. Sahada iyi oynayanın kazanacağı, maçtan sonra da kim kaybederse maçı kaybedenin tebrik edeceği bir maç diliyorum." ifadelerini kullandı.









Editör: TE Bilisim