Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Atletizm Milli Takımı, İsveç’te düzenlenen 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda tarihinin en başarılı sonucuna imza attı. 60 metre engellide Nevin Yanıt altına ulaşırken, şampiyonanın son gününde İlham Tanui Özbilen 1500 metrede gümüş madalyanın sahibi oldu. Kafile bugün akşam saatlerinde İstanbul'a gelecek.

Turkcell’in ana sponsorluğunu yaptığı atletizm milli takımı, İsveç’in Göteborg kentinde gerçekleştirilen 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak, Avrupa Salon Şampiyonaları tarihindeki en başarılı sonuca ulaştı. Sporcular, bundan önceki şampiyonalarda 2009’da 1 altın, 2011’de ise 1 gümüş, bir bronz madalyayı boynuna takmıştı.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, elde edilen başarıdan duyduğu mutluluğu anlatırken, "Türk atletizmi, son yıllarda büyük bir aşama kaydederek uluslararası şampiyonalarda istikrarlı bir şekilde başarılı sonuçlar almaya başladı. Son olarak iki sporcumuz kürsüye çıkarak bizi gururlandırdı. Atletizmde önümüzdeki dönemde de nice zaferler kazanacağımıza inanıyorum. Türkiye Atletizm Federasyonu ve tüm sporcularımızı tebrik ediyor, kendilerine destek vererek bu başarıda katkımız olduğu için mutluluk duyuyoruz.” dedi.

NEVİN’DEN ALTIN, İLHAM’DAN GÜMÜŞ

Son iki yılın Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt, şampiyonanın açılış gününde çıktığı üç yarışta serisinin en iyi derecelerine imza attı. Finalde 7.89 koşarak altın madalyanın sahibi olan milli atlet, Avrupa’da yılın en iyi derecesine imza atarken kendisine ait Türkiye rekorunu da kırdı. Avrupa’da dördüncü kez kürsüye çıkan Nevin, 2007’de 23 Yaş Altı, 2010 ve 2012’de de 100 metre engellide altın madalya kazanmıştı.

Ülkemize ikinci madalyayı ise şampiyonanın son gününde İlham Tanui Özbilen kazandırdı. 1500 metre finalini baştan sonra önde götüren Özbilen, Fransız Mahiedine Mehhissi-Benabbad’ın son metrelerdeki atağına karşılık veremeyince 3:37.22’lik derecesiyle gümüş madalyayı elde etti.

Madalyalı sporcuların yanı sıra üç sporcu daha final serisi koştu. İki atletin yer aldığı 3000 metre finalinde Halil Akkaş altıncı olurken, Polat Kemboi Arıkan da yarışı onuncu sırada bitirdi. Milli atlet Dudu Karakaya ise 400 metre finalinde onuncu oldu.

Gülle atmada Türkiye rekoru kıran Hüseyin Atıcı, bu sonucuna rağmen finale kalamadı. Atıcı, son hakkında 19.59 atarak 11’inci sırada yer aldı. Erkekler 400 metre yarı finalinde koşan Yavuz Can ise serisinde beşinci olarak finale yükselemedi.

İki dalda mücadele eden Sevim Sinmez Serbest uzun atlamada 5.97 atlayarak 18’inci sırada kendine yer bulurken, üç adım atlamada ise tüm haklarında faul yaptı. Erkekler 800 metrede Halit Kılıç ve Abdulgani Tuna, kadınlar 60 metrede Aksel Gürcan elemeleri geçemezken yüksek atlamada Serhat Birinci 2.18’lik atlayışıyla 15’likle yetindi.

Editör: TE Bilisim