Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Uluslarararası Paralimlik Komitesi(IPC) 2013 Atıcılık Dünya Kupası, erkek tabanca atışlarında Türkiye dünya ikincisi oldu. Bireysel atışlarda Türkiye Milli Takım sporcusu Korhan Yamaç, birinci gelerek altın madalya kazandı. Tabanca atışlarında birinciliği ise Sırbistan elde etti.

Dün Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı beldesinde Kamelya Otel spor salonunda başlayan 2013 IPC Atıcılık Dünya Kupası'na 19 ülkeden 100 sporcunun katıldığı bildirildi.

Tabanca ve havalı silahlar kategorisinde yapılan atışlarda elde edilen derecelerin olimpiyatlara seçilmelerinde kota olacağını belirtildi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı öncülüğünde yapılan 2013 IPC Atıcılık Dünya Kupası'nın yarın düzenlenecek ödül töreniyle sona ereceği ifade edildi.

Türkiye Atıcılık Milli Takım Antrenörü Himmet Mıhladız, atışlarla ilgili şu bilgileri verdi:"Tabanca atışlarında büyük bir başarımız oldu.Korhan Yamaç'la ferdi birinciliği elde ettik. Takım olarak ikinciliği elde ettik. Aslında büyük farkla takım halinde birincide olabilirdik. Atışlarda ufak bir şansızlık yaşadık. Bu tür şanssızlıklar olabiliyor müsabaka esnasında. Bu başarıların devamının geleceğini umuyorum. Bu müsabakaların önemi çok büyük. Dünya kupasında derece yapan sporcular olimpiyatlara kota alıyor. Atışlara 19 ülkeden 100 sporcu katıldı. Katılan sporcular dünya çapında kendisini ispat eden sporcular. "

Tabanca atışlarında ferdi olarak birinci olan Korhan Yamaç, kendisinin aynı zamanda milli takım sporcusu olduğunu söyledi. Tabancada ferdi atışlarda birinci olarak Türkiye'ye altın madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu belirten Yamaç, takım halinde birinciliği az bir farkla kaçırdıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim