Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın global tanıtım markası Turkey Home, THY Euroleague organizasyonunun partneri oldu.

18 farklı ülkenin katılım sağladığı THY Euroleague'e Turkey Home'un “Premium Destination Ortağı” olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Basketbol Salonu Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen toplantıda basına tanıtıldı. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ve THY Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu yer aldı.

Dünyada popülaritesi artan Euroleague ile dünyanın en önemli ve en güçlü turizm ülkerinden biri olan Türkiye'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 yıl önce oluşturulan Turkey Home projesinin birlikteliğinin çok önemli bir misyonu yüklendiğini vurgulayan Önal, "Ülkemizin turizm çeşitliğini turizm değerlerini, kültürümüzün zenginlinğini ve insanımızın naifliğini ileşitimini sağlamak ve dünyaya tanıtımı yapmak üzere yola çıktık. " dedi.

Turkey Home kampanyasının stratejik işbirlikleri ile dünyanın her köşesinde Türkiye'yi tanıtırken, karşılıklı kazanç sağlayıp birlikte yükselebileceklerini düşündükleri kurum ve kuruluşlarla ortaklık kurmak istediklerini ileten Tanıtım Genel Müdürü Önal, "Geçen sezon Final Four'da başlayan işbirliğimizi bu yıl genişleterek son 16 ve Final Four'da da birlikte çalışacağız. Bu çalışmanın uzun yıllar sürmesi iki tarafın da dileği. Basketbol sporuna ve basketbol izleyicisine daha fazla hizmet etme istiyoruz." dedi.

"UZUN YILLAR ÇALIŞMAK NİYETİNDEYİZ"

THY Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, geçen sezonun Final Four'unda çok başarılı bir ortaklık gerçekleştirildiğine değinerek sözlerine başlarken, "Turkey Home kampanyası 360 derece kapsamlı, yenilikçi ve interaktif bir şekilde sosyal medyanın da kullanımının olduğu bir içeriğe sahip. Türkiye'deki basketbol taraftarlarının ve ülkedeki güzellikleri ön plana çıkararak görünür hale getirmek istiyoruz." dedi.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in yıllardır katıldıkları turnuvanın vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan ve bu yıl Darüşşafaka Doğuş ile Pınar Karşıyaka'nın da katılımıyla Türkiye'deki basketbolseverlerin oyunun keyfine sonuna kadar vardıklarını ifade eden Jordi Bertomeu, "Taraftarların sayesinde katlanarak artan ilgiden çok memnunuz ve Tukey Home ile olan birlikteliğimizin uzun yıllar süremesini diliyorum." diyerek açıklamasını tamamladı.

"BASKETBOLSEVERLE SEMPATİK BİR İLİŞKİ İSTİYORUZ"

Ortaklık açıklamasının ardından İrfan Önal ve Jordi Bertomeu basının sorularını yanıtladı. Kampanya adının yabancı dilde olmasını küresel bir marka olabilmek için önemli olduğunu vurgulayan Önal, THY'nin de Euroleague'in sponsorlarından biri olmasıyla birlikte iki önemli Türk markasının ülke tanıtıma çok büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Projenin sürdürülebilir ve kalıcı olabilmesi konusundaki soruya da, güçlü bir sosyal medya çalışmaları olduğunu vurgulayan Genel Müdür Önal, "Sosyal Medya'daki aksiyonlarımızla basketbol severlere ve THY Avrupa Ligi seyircilerine de bir heyecan ve eğlence sunmayı düşünüyoruz. Ortamı biraz neşelendirmek ve sempatik hava yaratma sempatik ilişki kurma amacındayız." dedi.

"LA LİGA ÇOK MU AÇIK BİR LİG?"

THY Euroleague'in yeni formatı hakkında eleştirilerini CEO Bertomeu'ya ileten basın mensupları, değişimin gerekçelerini ve getirilerinin ne olacağını sordu.

İspanyol yönetici, "Benzer fikir FIBA tarafından geliştirilmişti. Bu konseptten esinlenip düzenlemeler yaptık. Bu projede Türk takımları başarılı olursa yer alma seçenekleri mevcut. Sözleşmesi olan 11 kulüp dışındaki beş takımın hangisi olduğuna karar verilmedi." cevabını verirken, Türkiye'den başka takımların da diğer beş takımın içinde yer almaması için de sebep olmadığını iletti.

Yeni düzenlemeyle kapalı bir lig organizasyonu haline dönüldüğü iddiasını kabul etmeyen Bertomeu, "La Liga'da 20 takım var ve 3 takım hep başarılar elde ediyor ve kimse kapalı bir lig olduğunu iddia etmiyor." benzetmesini yaptı.

16 takımlı yeni organizasyonda 5 takımın performansa bağlı olarak rotasyonla değişebileceğini belirten Bertomeu, "5 takımın hangi ülkelerden olacağına karar verirken en önemli kriterimiz başarılı olmaları. Niteliğin ön plana çıkarılmasını amaçlıyoruz. Üst seviyede oynamaya hazır olmayan takımlar varsa bu takımlar kendilerini geliştirdiği zaman yer alabilecek." sözleriyle eleştirileri yanıtladı.

Final four sisteminin değişmesi hakkında soruyu ise "Eleştiler var ama dörtlü final Avrupa basketbolunun vitrini. Dörtten fazla maç oynanıyor. Ev sahibi şehir ülkenin tanıtımı için fırsat sağlıyor. Böylesi önemli organizasyonun iptal edilmesi için neden göremiyouz." şeklinde cevaplayan Bertomeu, sistemin adil olup olmadığı yönündeki soruya da, "Bu tartışmaya açık bir konu." diyerek, EuroCup'ta final sisteminin başarılı olamadığını, Euroleague'de de final four'un tekrar İstanbul'da olmasını umut ettiğini belirterek açıklamalarını noktaladı.

Editör: TE Bilisim