Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Adana'nın Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen, son iki yıldır uluslararası düzeyde gerçekleştirilen 3. Adana Kurtuluş Yarı Maratonu koşuldu. Yağmura rağmen ilgi gören yarı maratonda, erkeklerde Faslı atlet Chakir Boujattaoui, kadınlarda Etiyopyalı Muluseboka Seyfu birinci oldu. Yarı marotana engelli sporcular da katıldı.

Atatürk Caddesi'ndeki 21 kilometrelik yarı maraton, Atatürk Parkı önünde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın verdiği startla başladı. Ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 4 kilometrelik halk koşusunun startını verdi.

Yarı Maraton'un başlangıç noktasında, Belediye Başkan Vekili Aldırmaz ile birlikte Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kamu kurumu temsilcileri ve belediye bürokratları ve vatandaşlar da yerlerini aldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sporculara başarılar diledi ve başlangıç noktasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkanvekili Aldırmaz, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen koşuya katılan yabancı ve yerli sporculara teşekkür etti. Adana'nın Kurtuluş Bayramı'nı kutlayan Aldırmaz, "Kurtuluş Bayramı'nda yurt dışından ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen tüm sporcularımıza bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum." dedi.

Yağışa rağmen ilgi gören yarı maratonda Eski Adana'nın tarihi dokusu ve Yeni Adana'nın modern dokusunu birleştiren güzergahı takip eden atletler, Merkez Park'taki bitiş noktasına önce ulaşmak için büyük mücadele verdi. Yarı maratona 5 ülkeden 18'i yabancı 600 civarında sporcu katıldı.

Koşu sonunda erkeklerde Faslı atlet Chakir Boujattaoui 1.04.13'le birinci, Etiyopya'dan Melaku Belachew Bizu 1.04.19'la ikinci, Faslı Kamali Youssef 1.04.29'la üçüncü, yine Fas'tan Abaid Ezzamzami de 1.04.34'lük derecesiyle dördüncü oldu. Kadınlarda ise ilk dört sırada Etyopyalı atletler yer aldı. Muluseboka Seyfu 1.11.09'la birinci, Melat Yisak Kejeta 1.11.21 ile ikinci, Zinash Hayile Tola 1.13.28 ile üçüncü, Selimie Getnet de 1.13.48 ile dördüncü oldu.



Editör: TE Bilisim