24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş gecesinde Liverpool Anfield Road'da Zenit'i konuk etti. İlk maçta rakibine 2-0 mağlup olan İngiliz ekibi, Luis Suarez'in 2 güzel frikik golüne imza attığı karşılaşmayı 3-1 kazansa da Rus temsilcisi adını TOP 16'ya yazdıran taraf oldu.

Rusya'da Liverpool'u 2-0'la deviren Zenit İngiltere'de Hulk'un golüyle tur için avantaj yakaladı. Mücadelenin 19. dakikasında Jamie Carragher kaleciye geri pas göndermek istediği pozisyonda çok büyük bir hata yaptı ve bunu iyi değerlendiren Hulk, Reina'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne taşıdı.

Golden sonra baskısını arttıran Liverpool çok geçmeden skora eşitliği getirdi. Onsekiz yayı önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Luis Suarez çok sert bir şut çıkardı ve takımını umutlarında gole imzasını attı.

İlk yarı bitmeden bir gol daha bulmak isteyen İngiliz ekibi istediğini 43. dakikada yakaladı. Ceza sahası içinde sol taraftan Jose Enrique'nin ortasına kafa vuran Joe Allan ilk denemesinde kaleci Malafeev'i geçemedi. Önünde kalan topa ikinci denemesinde topu ağlara gönderen Galli oyuncu Liverpool'un soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı.

İkinci yarıda tur için iyiden iyiye baskısını arttıran Liverpool yıldız forveti Luis Suarez ile bir gol daha buldu. 59. dakikada Uruguaylı futbolcu ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta harika bir golle kaleciyi bir kez daha avladı. 3-1.

Tur için bir gole daha ihtiyacı olan Liverpool 71. dakikada Steven Gerrard ile çok önemli pozisyondan eli boş döndü. Tecrübeli oyuncu ceza sahası dışında yerden sektirerek sert gönderdiği şutu Malafeev son anda kornere çelmeyi başardı.

Karşılaşmanın son dakikaları büyük bir heyecana sahne oldu ancak başka gol sesi çıkmayınca Zenit, Liverpool'a 3-1 mağlup olsa da turu geçen taraf oldu.

Editör: TE Bilisim