24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynamak için dün Türkiye'ye gelen, ancak yaşanan darbe girişimi nedeniyle maçın iptal edilmesi sonucu saat 16.00'da kalkan özel uçakla Fransa'ya dönen Lyon'dan açıklama geldi.

Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynamak için dün Türkiye'ye gelen Lyon, Kadıköy'de yaptığı antrenmanın ardından maç saatini beklemek için Anadolu Yakası'nda bulunan Marriott Hotel'e geçti. Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakın olan bu otelde konaklayan Lyon'lu futbolcular, akşam yemeğinin ardından dinlenmeye çekilmişti. Yaşanan olaylar nedeniyle karşılaşmanın iptal edildiğini açıklayan Lyon Kulübü, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan darbe teşebbüsü nedeniyle Fenerbahçe ile oynayacağımız hazırlık maçı iptal edildi. Oysa ki, İstanbul'un ikinci büyük havalimanı olan Sabiha Gökçen'e indiğimizde ve Anadolu Yakası'nda bulunan Marriott Hotel'e geçtiğimizde olayların habercisi olabilecek bir görüntü yoktu. Maç öncesinde yapılan çalışmanın ardından harika bir tesiste konaklayıp dinlenmeye çekilecektik. Akşam yemeğinin ardından oyuncularımız odalarına çekildiği sırada Türk televizyonlarından darbe girişiminin haberleri gelmeye başladı. Bunun ardından oyuncuların birçoğu otel lobisinde toplandı ve çok geç saatlere kadar gelişmeleri takip etti.

Yaşanan olaylar kentin Avrupa Yakası'nda daha kuvvetli iken, Lyon'un konakladığı semt oldukça sakindi. Kaldığımız otel köprülere 20 km mesafedeydi. Olaylara oldukça uzak olduğumuz için tek duyduğumuz polis sirenleri oldu. Bu sabah oyuncular kendi odalarında dinlenerek gelişmeleri takip etmeye devam etti. Maçın iptal edilmesinin ardından öğle yemeğimizi yedik ve havaalanına hareket ettik."

Maçın iptal olmasıyla birlikte konakladığı otelden ayrılan Fransız ekibi, İstanbul'da uçuşların da normale dönmesiyle birlikte saat 16.00'da kalkan özel uçakla ülkesine geri döndü.
Cihan

Editör: TE Bilisim