Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında dün gece Real Madrid deplasmanına çıkan Galatasaray, rakibine 3-0 yenildi. Maça yine hakem damga vurdu, oynanan maçtan çok hakemin yönetimi konuşuldu.

Maça Galatasaray iyi başladı, üst üste şutlardan gol sesi çıkmadı. Real Madrid ilk kez kalemize gelmişti ki 9. dakikada Cristiano Ronaldo golü buldu.

İLK HATA DAKİKA 27!

Maça yine hakem damga vurdu. İlk yarı boyunca Real Madrid’li oyuncuların yaptığı sert faullere sarı kart çıkarılmazken; ikili mücadelelerde bütün takdir hakları yine Madrid’li oyunculardan yana kullanıldı. Dakika 27’deki pozisyon ise çok tartışıldı. Galatasaray korner kullandı, Melo kafayı vurdu top Khedira ile Essien arasında kaldı, Khedira’nın bariz şekilde elini kullanmasına rağmen hakem penaltıyı atladı.

Real Madrid, kalemize ikinci kez tehlikeli geldi, Benzema Eboue ile Semih Kaya’nın hatasını iyi değerlendirerek farkı ikiye çıkardı. İlk yarının son dakikasında iki Fildişi Sahilli oyuncu, Eboue ile Drogba arasındaki paslaşmadan sonra Eboue kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak yerden vurduğu şut, kaleci Diego Lopez’e takıldı.

Fatih Terim ikinci yarıya şok bir oyuncu değişikliğiyle başladı, Sneijder’in yerine Gökhan Zan oyuna girdi. Ancak bu Galatasaray’ın işine gelmedi, Gökhan Zan defansta üstün performans gösterse de takımın hücum potansiyeli giderek düştü. 72. dakikada yine defansın hatasında Higuain’in zıplamadan vurduğu kafa vuruşuyla top bir kez daha ağlara gitti.

İKİNCİ HATA!

Karşılaşmanın 78. dakikası, Galatasaray taraftarını yıldıran bir pozisyona sahne oldu. Burak Yılmaz, ceza sahasına topla birlikte girdi,  Sergio Ramos tarafından ayağına basıldı ancak hakem penaltıyı geçtik, Burak’a sarı kart gösterdi.

Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı

GÖZDEN KAÇTI

Son 10 dakika ise hakemin artık vicdanen kendini rahatsız hissederek Real Madrid’lilere bolca sarı kart gösterdiği anlara sahne oldu. Önceki dakikalarda bir pozisyon için kart isteme işareti yapan Drogba’yı sarı kartla cezalandıran hakem; sarı kartı olan Xabi Alonso’nun aynı hareketi yaptığını gözden kaçırarak, Real Madrid’in 10 kişi kalmasını engellemiş oldu.

Old Trafford’da da canı yanmıştı

Sarı-kırmızılıların bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçı olan Manchester United maçında da benzer bir penaltı pozisyonunda canı yanmıştı. The Guardian gazetesi, daha maçın ilk dakikasında Umut Bulut’un ceza sahası içerisinde Nemanja Vidiç tarafından düşürülmesiyle ilgili, Alman hakem Wolgfang Stark’ın penaltı itirazlarını elini sallayarak reddettiğini ama pozisyonun net penaltı olduğunu yazmıştı.

Editör: TE Bilisim