Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
İspanya Kral Kupası Finali'nde normal süresi 1-1 biten mücadelede Atletico Madrid, Real Madrid'i uzatma devresinde attığı gol ile 2-1 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Kırmızı - beyazlılar 10. kez bu kupayı müzesine götürürken 'Kupayı alırsak saçlarımı keserim' diyen Arda Turan da saçlarını kesti.

İspanya Kral Kupası Finali'nde Real Madrid, Atletico Madrid ile Santiago Bernabeu Stadı'nda karşı karşıya geldi.
La Liga'da şampiyonluğu Barcelona'ya kaptıran ve Şampiyonlar Ligi'ne de Borussia Dortmund karşısında havlu atan Real Madrid, Kral Kupası'nı da ezeli rakibi Atletico Madrid'e kaptırdı.

Real Madrid mücadeleye; Diego Lopez, Essien, Sergio Ramos, Albiol, Coentrao, Khedira, Alonso, Modric, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo, Benzema 11'i ile başladı. Atletico Madrid ise Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis, Gabi, Mario, Koke, Arda Turan, Diego Costa, Falcao 11'i ile sahaya çıktı.

Tempolu başlayan mücadelede ilk gol 14. dakikada Real Madrid'den geldi. Mesut Özil'in korner atışında, Ronaldo düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 1 - 0.
Atletico Madrid, 35. dakikada Diego Costa ile beraberliği yakaladı. Falcao, Diego'ya çok şık bir pas gönderdi. Rakip ceza alanı sol çaprazdan uzak köşe direğine sert bir şut çeken Diego, topu ağlarla buluşturdu: 1 - 1.

Real Madrid, 43. dakikada tekrar öne geçme şansını değerlendiremezken devre de 1 - 1 berabere sona erdi.

Mücadelenin ikinci devresinde de Real Madrid'in baskısı sonucu değiştirmedi. Real Madrid'de Benzema'nın 61. dakikada bir şutu direkten döndü. Pozisyonun devamında Mesut topu kontrol etti ve çektiği sert şutu savunma çizgiden çıkardı.

67. dakikada Benzema'ya yapılan faul atışında Ronaldo'nun bu vuruşu da direkten döndü. 76. dakikada Benzema'nın rakibine yaptığı faulde hakeme sert bir şekilde itiraz eden Jose Mourinho, soyunma odasına gönderildi.

Mücadelenin normal büresinin son 10 dakikasında Atletico Madrid etkili olsa da sonuç değişmedi ve mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı ve uzatmaya gitti.

Uzatmalardaki ilk etkili atak Atletico Madrid'den geldi. 96. dakikada Falcao'nun şutunu kaleci Lopez önledi. Atletico Madrid, son bölümdeki etkili oyunu ile rakibini sahasına hapsetti ve baskı sonucunda golü de buldu. Sağ kanattan Koke'nin yaptığı ortaya, Lopez'den önce müdahale eden Miranda, topu kafayla ağlara gönderdi ve 98. dakikada kırmızı - beyazlıları 2-1 öne geçti.

Uzatma bölümünün ilk devresi ve ikinci devresi de 2 - 1 Atletico Madrid'in üstünlüğü ile sonuçlandı ve Kral Kupası'nı Atletico Madrid kazandı.

Atletico Madrid'in yıldız isimlerinden Arda Turan, 110 dakika sahada kaldı ve oynadığı futbolla göz doldurdu.

114. dakikada saha karıştı. Ronaldo, kendisine sert bir faul yapan Mario Suarez'e yaptığı hareketin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Atletico Madrid'den Gabi de 125. dakikada 2. sarı kartını gördü ve kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

ATLETİCO MADRİD 10 KUPANIN 9'UNU SANTİAGO BARNEBAU'DA ALDI

Mücadeleyi 2-1 kazanan Atletico Madrid, kupayı müzesine götürdü. Toplamda 10 kez Kral Kupası’nı müzesine götüren Atletico Madrid, bu zaferlerin 9’unu Santiago Barnebau’da elde etti.

Real Madrid ise daha önce İspanya Kral Kupası'nı 18 kez kazanma başarısı gösterdi.

Editör: TE Bilisim