Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Cuma günü antrenman turları ile başlayan Kuala Lumpur Grand Prix’inde en hızlı turlara sahip olan Mercedes AMG Petronas pilotları yine kürsüde boy göstermeyi başarırken, 56 tur sonunda Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise ilk zaferine ulaştı.

Formula 1 takviminin 2. yarışı olan Malezya’da damalı bayrağı ikinci ve üçüncü sırada gören Mercedes AMG Petronas pilotları daha sezonun başında puanların hepsine göz diktiklerini bir kez daha ispatladılar.

Sezonun ikinci yarışı için dün olumsuz hava şartları altında gerçekleştirilen sıralama turlarında pole pozisyonu yine Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton’nun oldu. Bu, İngiliz pilotun 14. pole pozisyonu elde edişi oldu. Bugün gerçekleştirilen heyecan dolu yarışta Lewis Hamilton damalı bayrağı 2. sırada gören isim olurken, Malezya’da üçüncü sıradan başlayan Nico Rosberg, günün sonunda kürsüde de aynı sırada yerini aldı.

56 tur sonunda Ferrari pilotu Sebastian Vettel ilk zaferine ulaştı. Bu sonuçlar ile beraber Lewis Hamilton pilotlar sıralamasında 43 puan ile liderliğini korurken, 33 puana ulaşan Nico Rosberg ise Sebastian Vettel’in arakasında 3. sırada yerini alıyor.

Mercedes AMG Petronas takımlar sıralamasında 76 puanla zirvenin hakimi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon başından beri yerini koruyan ve kimseyi yanına yaklaştırmayan Mercedes AMG Petronas’ın 2015 yılında hedeflediği duble şampiyonluk için bir sonraki durağı 10- 12 Nisan 2015 tarihlerinde 56 turdan oluşan Çin Grand Prix’i olacak.

Editör: TE Bilisim