Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Bu sene sekizincisi düzenlenen Halit Narin Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası Yelken Yarışları, Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı. Rekor düzeyde katılımın olduğu yarışlarda optimist sınıfında 215, lazer sınıfında 115 olmak üzere 330 sporcu mücadele ediyor. Hisarönü Körfezi’ni dört gün boyunca renklendirecek yarışlar, pazar günü ödül töreniyle sona erecek. Dereceye girenler arasında yapılacak seçmelerle Akdeniz Oyunları Milli Takımı, Optimist Avrupa ve Dünya Yelken Şampiyonası Milli Takımı sporcuları belirlenecek. Hisarönü ve Orhaniye köylerindeki otellerde kalan sporcular, hem tatil yapıyor hem de rüzgâra ve dalgalara karşı mücadelede edip milli takıma girebilmeye çalışıyor.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, yaptığı açıklamada katılımın yüksekliğinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Ülkemizde her yıl yelkenle ilgilenen sporcu sayısı artıyor. Böylece milli takımdakiler, çok daha fazla sporcu arasından seçiliyor. Bu da Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarımızı arttıracaktır.” dedi.

İlk gün yarışlarında lazer 4.7 sınıfında Çeşme takımından Toygar Elmas, lazer radial sınıfında solo olarak katılan Can Akduran, lazer standart sınıfında Galatasaray adına katılan Güneycan Kaptan, optimist sınıfında Mavi Takım'dan Can Pehlivan birinciliği alan isimler oldu.

Editör: TE Bilisim