Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Mavi Küre tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Futbol Şampiyonası'nın bu sene 9. gerçekleştiriliyor. 52 ülkeden 42 takımda 375 Uluslararası öğrencinin katıldığı turnuvanın finali KKTC ve Mali arasında oynanacak.

Bursa’da düzenlenen turnuvaya dünyanın değişik coğrafyalarından Türkiye ve Bursa’ya eğitim için gelen uluslararası öğrenciler katılıyor. Turnuva ile öğrencilerin sosyal sorumluluk kapsamında kültürel, eğitim ve dostluk çerçevesi içinde bir araya getirilmesi planlanıyor.

52 ÜLKEDEN 375 ÖĞRENCİ KATILDI

Türkiye’nin birer fahri elçileri gibi olan öğrencilerin katılımıyla renkli karşılaşmalar gerçekleştirilirken, maçlar yoğun çekişmeye sahne oluyor. Burada aldıkları kültürü, milli değerleri dünya ve kendi ülkelerine taşıyacak olan kültür elçileri, şampiyon olmak için büyük gayret sarf ediyor. Büyük bir fair-play çerçevesinde ve ‘spor kardeşliktir’ sloganıyla 13 aralık 2014 de start alan şampiyonada sona gelindi.

9. Uluslararası Futbol Turnuvası; Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Orhangazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde Tömer eğitimi alan öğrencilerin katılımıyla, 52 farklı ülkeden 42 takım 375 Uluslararası Öğrenci ile gerçekleştiriliyor.

Şampiyonaya aralarında Arnavutluk, Azerbaycan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Fas, Makedonya, Türkmenistan, Afganistan, Endonezya, Fildişi, Somali ve Moğolistan gibi 52 ülkeden öğrenciler katılıyor. Grup maçlarının bitmesiyle 2. ve 3. tur elemeleriyle finale kalan KKTC ve Mali ülkeleri finalde karşılaşacak.

Makedonya- Fas arasında oynanan 3.’lük maçında ise Makedonya’yı yenen Fas şampiyonada 3. oldu. Yarın Bağlarbaşı Spor Tesisleri'nde oynanacak final maçında KKTC - Mali şampiyon olabilmek için ter dökecek. Final maçından sonra şampiyon takımların yanı sıra, en iyi oyuncu, en iyi kaleci ve en centilmen dalında takımlara çeşitli ödüller verilecek.

Editör: TE Bilisim