Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Carlos Gomez, Javier Rodriguez, Luis Matinez (İspanya Futbol Federasyonu)
Medipola Başakşehir: Ufuk, Uğur (Dk. 46 Cenk Ahmet), Yalçın, Gencer, Ferhat, Badji, Emre Belözoğlu (Dk. 64 Mahmut Tekdemir), Edin Visca, Mossoro (Dk. 73 Mehmet Batdal), Doka, Sokol Çikalleshi
AZ Alkmaar: Rochet, Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps, Henriksen, Ortiz, Haye, van Overeem (Dk. 86 Guus Hupperts), Dabney Souza (Dk. 78 Achille Vaarnold), Janssen (Dk. 68 Mühren)
Goller: Dk. 21 Henriksen, Dk 75 Joris van Overeem (AZ Alkmaar) Dk. 45 Doka (Medipol Başakşehir)
Sarı Kartlar: Dk. 72 Johansson (AZ Alkmaar) Dk. 74 Gencer Cansev (Medipol Başakşehir)

Medipol Başakşehir, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına her iki maçta da mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne Üçüncü Ön Eleme Turu'nda veda etti. Hollanda'daki maçta rakibine 2-0 mağlup olan temsilcimiz, İstanbul'daki maçı da 2-1 kaybetti.
52. dakikada Sokol Çikalleshi'nin cezasahası dışından sert şutunu kaleci iki hamlede kontrol etti.
55. dakikada Edin Visca'nın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Mossoro'un aşırtma vuruşu kalecinin ellerinde kaldı.
65. dakikada Başakşehir etkili geldi. Edin Visca, sağ çaprazdan rakibini geçtikten sonra ortasını yaptı. Sokol Çikalleshi'nin vuruşu savunmadan sekerek tehlikeli bölgenin dışına gitti.
75. dakikada konuk ekip tekrar öne geçti. Bu dakikada Dabney Souza'nın pasında topla buluşan Joris van Overeem, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda düzgün bir vuruşla Ufuk'u mağlup etti. 1-2.
90+2. dakikada Edin Visca'nın cezaalanı dışından sert şutu yan direkten oyun alanı dışına gitti.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca AZ Alkmaar deplasmanda Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup etti.



Editör: TE Bilisim