Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, Adana’nın, kış antrenmanı ve yarışları için vaz geçemeyecekleri bir merkez olduğunu söyledi.

Mengütay, Seyhan Baraj Gölü Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi'nde gerçekleştirilen milli takım seçmeleri için bulunduğu Adana’da yaptığı açıklamada, daha önceleri Kürek Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet gösteren kano sporunun, Türkiye’de 12 yıllık bir geçmişi bulunduğunu kaydetti. Adana’da yapılan seçmelere kulüp sporcularının yan sıra Sakarya ve Adana’da Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi’ne (TOHM) kayıtlı sporcuların katıldığını ifade eden Mengütay, şöyle devam etti:

“Adana hava koşulları, Seyhan Baraj Gölü’nün durgun ve berrak olması, çağdaş tesisleri sayesinde kış antrenmanları ve müsabakaları için vaz geçemeyeceğimiz bir merkez konumundadır. Adana ile Sakarya’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne (TOHM)a kayıtlı sporculardan 2016 ve 2020 olimpiyatları ve gelecek için çok umutluyum. Özellikle Adana’daki tesislerde Türk ve yabancı sporcuların birlikte antrenman yaptırarak, sporcuların gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Adana’daki seçmelerde başarılı olan sporcular Antalya’daki kampa katılmaya hak kazandılar. Farklı bölgelerde antrenman ve yarışlar yaparak, rekabetin yanı sıra sporcuların monotonluktan kurtarmayı hedefliyoruz.”

Üniversitelerle koordineli çalışarak hakem ve antrenör eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Mengütay, Fatih Demirci ile İlhan Şerif Aykaç gibi uluslararası hakemlerin yurt dışında görev almalarından dolayı mutlu olduğunu, bu sayıyı artıracaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim