Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 15. haftasında oynanan maçta Mersin Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe’yi 81-75 mağlup etti.

Kadınlar Birinci Ligi’nde Bu hafta oynanan maçta lider Fenerbahçe, beşinci sırada bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. Ev sahibi takım ilk üç periyodunu geride gördüğü maçta son periyot yaptığı etkili savunma ile öne geçti ve karşılaşmayı 81-75 kazandı. Shavonte Zellous 35 sayı ile en skorer isim olurken Lanay Larkins 18 sayı, 16 ribaund ile double-double yaptı.

Mücadeleye Fenerbahçe, iyi başlarken ilk periyodu Birsel Vardalı’nın sayılarıyla 18-25 önde tamamladı. Karşılıklı basketlerle geçilen ikinci periyot sonunda Bahar Öztürk ve Shavonte Zellous ile farkı 3 sayıya düşüren (32-35) Mersin Büyükşehir Belediyesi, Angel Mc Coughrty’in sayılarına engel olmadı. İlk yarıyı sarı - lacivertliler 37-43 önde tamamladı.

Lanay Larkins ile etkili olan rakibine Cappie Pondexter ve Ivana Matovic ile cevap veren konuk takım, farkı 15 sayıya kadar çıkartarak son periyoda 54-66 önde girdi. Shavonte Zellous ile 14-0’lık seri yakalayan Mersin temsilcisi skor üstünlüğünü ele geçirirken (76-71) maçtan 81-75 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilisim