Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Bakkal, "Keyifli ve yürekli bir maç oynayacağız. Tribünlerin dolması çok önemli, üç haftada 7 puan alan ve çok iyi oynayan bir Gençlerbirliği takımı var. Tüm Ankaralı futbolseverleri güzel bir maç izlemeye davet ediyoruz." dedi.

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, hafta sonu karşılaşacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mesut Bakkal, 4 maçlık bir periyot ve kupa maçı ile beraber çok kısa sürede anlaşabildikleri bir oyuncu grubu olduğunu söyleyen Bakkal, “Beraber çalışmaya başladıktan sonra çalıştığım tüm takımlar içerisinde en iyi savunma yapan bir takım buldum. Yani savunma mantalitesi çok gelişmiş bir takım. Oyun disiplinine çok uygun bir takım ortaya çıktı. Bunun yanında Alexander Hleb, Lande, Moestafa El Kabir gibi üretken oyuncuların savunma yapmasını sağladığınız zamanda bu seferde skor almaya başladınız. Özellikle takımda kazanma isteğiyle beraber 4 hafta inanılmaz oldu. Bursa maçına gittiğimiz rotasyonda 9 kişinin haricinde yaş ortalaması 21-22 yaş ortalamasıyla oynadığımız bir takım ve gündeme oturan bir takımdı. Şimdi öyle bir olay oldu ki oynatacağım oyuncu sayısı 20’ye ulaştı en azından bu benim için çok büyük bir rahatlık." ifadelerini kullandı.

"KEYİFLİ VE YÜREKLİ BİR MAÇ OYNAYACAĞIZ"

Ellerinde form yakalayan bir kadro olduğunu ifade eden Bakkal, şöyle devam etti: "Şimdi bu kadro ile birlikte Fenerbahçe maçına çıkacağız. Aynı takım birlikteliğini aynı oyun şablonunu hem ofanstaki ve defanstaki takım yakınlığını ortaya koyup iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Keyifli ve yürekli bir maç oynayacağız. Tribünlerin dolması çok önemli, üç haftada 7 puan alan ve çok iyi oynayan bir Gençlerbirliği takımı var. Tüm Ankaralı futbolseverleri güzel bir maç izlemeye davet ediyoruz. Ankara’yı biraz şenlendirelim ve Ankara’yı futbolun gündemine getirelim diyorum. Özellikle Türkiye’nin en centilmen taraftarımıza sesleniyorum iyi futbol oynuyoruz bu futbolu hem yakından görmek ve hem desteklemek adına Pazar günü Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçına bekliyoruz. Eksik ve sakat oyuncumuz yok moralimiz yerinde inşallah bunu sahaya yansıtırız."

“KORKAK OYNAMAYACAĞIZ”

Teknik direktör Bakkal, Fenerbahçe’nin Galatasaray maçını kazandıktan sonra kaybetmek istemeyeceğini ancak bunun da kendileri için avantaj olabileceğini kaydetti.

Bakkal, "Keyifli maç oynayalım da ben her türlü sonuca razıyım. Korkak oynamayacağız. Korkak oynamayacağız ama bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Tabi hedefimiz 7 puan aldıktan sonra, 29 puan. İşimiz bitmedi daha. Fenerbahçe, ondan sonra İBB, Kasımpaşa maçlarında hepsine talibiz. O mantaliteyi oluşturmaya çalışıyorum. Bir maç kazandık bitti veya öbür maçı kaybettik bitti falan değil. O oyun şablonunu oyun disiplinini, takım birlikteliğini, hatlar arası kompakt oyunu A veya B takımına karşı değil, her takıma karşı oynayacak bir yakım yaratma düşüncesindeyim. Bunu da 4 haftalık bir süre zarfında oynayan oynamayan, rotasyona gittiğimiz, gitmediğimiz tüm oyuncularda gördük. İyi yoldayız, inşallah bu şekilde devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde Fenerbahçe’nin karşısına çıkacağız. Yapacağımız tek şey var mücadele edip en iyi sonucu almak." şeklinde konuştu.

"TAÇ GİYME MAÇI"

‘Son on beş yılda Gençlerbirliği’nin Fenerbahçe’ye karşı 4 tane galibiyeti görülüyor. Galibiyeti bu sefer biraz daha fazla istemeniz gerekmez mi? sorusuna Bakkal, "Kesinlikle öyle. İstanbul’da da yendik x bir takımla Fenerbahçe’yi de yendik Galatasaray’ı da yendik. Nasıl oynanacağını biliyorum; ama bu takımın yapacağına inanıyorum. Dinamik ve iyi oynayan bir takımım var. Benden öncesinde de demek ki iyi çalışılmış ki bu tempoyu yapıyorlar. Özellikle 3 haftalık 7 puandan sonra taç giyme maçı, takımın da kulübün de. Bu performansla da bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Futbolda her sonuca kabulüm ama sahadaki duruş bozukluğuna kabul değilim. Mücadele edelim maç günü gereğini yapalım sonucu da hazmedecek kadar tecrübeliyiz." şeklinde cevap verdi.

"OYUNCULARIMA NEDEN AŞAĞIYI HEDEFLİYORUZ DEDİM"

Gençlerbirliği için bir Avrupa Hedefi çıkar mı? sorusuna ise Bakkal, "Şu anda uçuk gitmeye gerek yok. Oyuncularıma neden aşağıyı hedefliyoruz dedim. Niye 34, 36’ları hesaplamıyoruz. Hedefleri yüksek koymak gerekiyor ki en azından aşağıyla tehlikeli yaşamayacaksın. Bu seneki hedefimiz rahat bir yerde bitirmek. Şu saatten sonra da hedef koymak bence biraz abartı olacak diye düşünüyorum. Kupada iyi gidiyoruz. İnşallah Bursa’da yakaladığımız iyi sonucu burada çeviririz." karşılığını verdi.

"MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Gençlerbirliği oyuncusu Moestafa El Kabir de yeni hocanın gelmesinin kendileri için çok iyi olduğunu belirtti. El Kabir, şunları söyledi: "Takım olarak son maçta çok iyi oynadık. Dört tane asist yaptım. Önümüzdeki maça bakacak olursak aynı oyunu sergilemeye devam edeceğiz. Fenerbahçe’nin çok iyi takım olduğunu biliyorum. Onların da bizim gibi çok kaliteli oyuncuları var. Biz onlardan korkmuyoruz. Sahaya çıkıp o maçı kazanmak istiyoruz."

Editör: TE Bilisim