Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Milli Güreşçi Taha Akgül, bu yıl 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Rio şehrinde yapılacak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na annesi ve babasıyla birlikte gidecek.

Milli Güreşçi Akgül’ün annesi ve babası P&G’nin ‘Teşekkürler Anne’ kampanyası kapsamında Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na gidecek.

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu P&G Türkiye olarak ‘Teşekkürler Anne’ kampanyası kapsamında Milli Güreşçi Taha Akgül’ün annesine sponsor alarak onu Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na götürecek olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sporcunun başarıya ulaşmasının perde arkasında yer alan kahramanlar olduğunu dile getiren Tankut Turnaoğlu, "Her başarılı sporcunun arkasında gizli bir kahraman var. O da annesidir. Biz olimpiyat sporcularımız kadar bu gizli kahramanların yani annelerin de gururlu sponsoruyuz. O annelerden biri bugün aramızda. Altın madalya sahibi Taha Akgül ile sevgili annesi Gülbahar Akgül bugün bizleri yalnız bırakmadı." dedi.

Turnaoğlu, ‘Teşekkürler Anne’ kampanyası çerçevesinde sporcu ve ailelerine destek sağlayan projeler ortaya koymaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise bu yıl 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Rio şehrinde yapılacak olimpiyat oyunlarının Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyledi. Erdener, "Ülkemizin 13-14 dalda 100’e yakın sporcuyla olimpiyat oyunlarında yer almasını bekliyoruz." dedi.

Erdener, olimpiyata gidecek olan Taha Akgül’ün Rio’da madalya umudu olduğunu ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirtti. Erdener, bu yolda annelerin perde arkasındaki başarılarının ise göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.

Rio Olimpiyat Oyunları'na annesi ve babasıyla birlikte gidecek olan milli Güreşçi Taha Akgül de yaptığı açıklamada, "2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na daha tecrübeli bir şekilde katılacağım. En büyük madalya umutlarından bir tanesiyim. Sadece ben değil güreş milli takımı olarak olimpiyatlarda üzerimize düşen görevi yapacağız. Bu günlere gelmendeki en büyük etkenlerden bir tanesi annemdir." ifadelerini kullandı.

Taha Akgül’ün annesi Gülbahar Akgül ise zorlu mücadelede hep oğlunu desteklediğini söyledi. Şimdi de Rio’da oğlunun yanında olacak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Gülbahar Akgül, "Burada tüm annelere çağrı yapıyorum, evlatlarınızın arkasında durun ve varlığınızı hissettirin, hissetsinler. Sizin sevgi ve desteğiniz onların motivasyonu için çok önemli. Taha, gerçekten bugünlere kolay gelmedi. Çok çalıştı. Dualarımla onu destekliyorum." şeklinde konuştu.
Cihan

Editör: TE Bilisim