Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, WTA takviminin zorlu turnuvalarından Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası’na veda etti.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen WTA turnuvasına elemelerin ilk turunda veda etti.

Geçtiğimiz günlerde İsrail’in Eilat şehrinde gerçekleşen mücadelelerde Türkiye A Milli Takımı’nın, kadınlar tenisinin ülkeler düzeyindeki en büyük organizasyonu Federasyon Kupası’nda Avrupa/Afrika 1. Küme’de kalmasında pay sahibi isimlerden Çağla, Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası’ndaki açılış maçını Çinli Shuai Zhang ile yaptı.

Bu hafta başında açıklanan WTA sıralamasında 159. basamağa yükselerek 2011 Mayıs ayında ulaştığı kariyerinin en yüksek derecesi olan 157.’liğe çok yaklaşan Çağla, ilk sete oranla daha etkili bir oyun ortaya koyduğu ikinci sette eline geçen 5-3’lük fırsatı kullanamadı.

Klasmanın 127 numarası Zhang’a 1 saat 38 dakika süren maçta 6-2, 7-5’lik setlerle kaybeden Çağla, böylece güçlü bir katılım listesine sahip eleme tablosuna ilk turda havlu attı.

Editör: TE Bilisim