Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından 2013 faaliyet programı kapsamında Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen ve 9 gün devam eden Muay Thai Türkiye Şampiyonası sona erdi.

    Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Atatürk Spor Salonunda geçekleştirilen şampiyonada müsabakalar muhteşem bir atmosferde yapıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu şampiyonaya yaklaşık 900 sporcu katıldı. Hazırlanan 3 ringde toplam 865 müsabakanın yapıldığı maçlar dostluk havasında geçerken yine ringlerin tek galibi dostluk ve kardeşlik oldu.

    Bitlis’in Tatvan ilçesinde gazetecilerle bir araya gelen Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı M. Salih Aygün federasyonun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

    Muay Thai’nin her geçen gün daha çok sevilen bir spor haline geldiğini belirten Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanı M. Salih Aygün, “Lisanslı Muay Thai sporcu sayısında büyük artış oldu. Geçen yıl yapılan şampiyonaya 300 sporcu katılırken yüzde 300’lük bir artışla 900 sporcuyla yapılan müsabakalar göz doldurdu.” dedi.

    Müsabakalara federasyon yönetimi, sporcular, hakem antrenör ve idarecilerle yoğun bir katılım ve ilginin olduğunu aktaran Aygün, dostluk havasında geçen karşılaşmaların haklı gururunu ve mutluluğunu hep beraber yaşadıklarını ifade etti.

MUAYTHAİ BİLİNENİN AKSİNE ŞİDDET SPORU DEĞİL ŞİDDETİ ÖNLEYİCİ BİR SPOR DALIDIR

    Yapılan araştırmalar sonucunda Muay Thai sporunun sakatlanma oranı bakımından diğer spor branşları içersinde 32.sırada yer aldığının görüldüğünü anlatarak bazı kesimler tarafından 'Muay Thai şiddet sporudur' söylemlerine tepki gösteren Salih Aygün şöyle konuştu:
     “Günden güne büyüyen ve her yıl 100 civarında ulusal ve uluslar arası büyük organizasyonlar düzenleyerek başarısını kanıtlayan, uluslar arası arenada da söz sahibi olan federasyonumuza karşı son zamanlarda sporun esamesinden anlamayan veya sporculuk oynayanların ortadaki başarıyı kıskananların dillendirmeye çalıştığı şiddet sporu yakıştırması utanç verici bir durumdur. Spor ve şiddetin bir arada gösterilmesi abesle iştigaldir.”


43 ÜLKEDEN SPORCULARIN KATILIMIYLA DÜNYA ŞAMPİYONASI YAPILACAK

Federasyonunun çalışmaları hakkında da bilgi veren Asbaşkan Salih Aygün, Muay Thai Federasyonu olarak 13-17 mart 2013 tarihleri arasında İstanbul Ahmet Cömert spor salonunda 43 ülkeden sporcuların katılımıyla dünya şampiyonası düzenleyeceklerini açıkladı.

    

Editör: TE Bilisim