Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Muay Thai Federasyonu tarafından 24 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenecek olan Muay Thai Türkiye Şampiyonası'na 9 ilden 88 sporcu katılacak.

Şampiyonanın çocuklar, genç erkekler, genç bayanlar ve büyük erkekler kategorilerinde düzenleneceğini belirten Muay Thai As Başkanı M. Salih Aygün, şampiyonaya 24 sporcuyla en yoğun katılımın Bitlis’ten olacağını söyledi.

Şampiyonaya Bitlis, Iğdır, Kars, Malatya, Erzincan, Elazığ,Van, Erzurum ve Bingöl illerinden sporcuların katılım göstereceğini kaydeden As Başkan Aygün, şampiyonada çocuklar ve gençler kategorilerinde birinci olan sporcuların Mart ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Dünya şampiyonasına katılacaklarını belirtti.

“ŞU ANDA LİSANSLI BİN 795 SPORCUMUZ VAR, 2013’TE HEDEF 5 BİN’E ÇIKARMAK”

Muay Thai Doğu Anadolu bölgesinde şu anda bin 795 lisanslı sporcuları bulunduğunu kaydeden As Başkan Salih Aygün, 2013 yılındaki hedeflerinin bu sayıyı 5 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Federasyon olarak Muay Thai sporunu geliştirmek, yaygınlaştırmak, lisanslı sporcu sayısını arttırmak ve elit sporcular yetiştirmek gayesiyle Türkiye genelinde adeta seferber olduklarını kaydeden Aygün şöyle konuştu:

“Doğu Anadolu bölgesinde şu anda bin 795 lisanslı sporcumuz var. Hedefimiz bu yılsonunda bu sayıyı 5 bine çıkarmaktır. Bunun için federasyon olarak büyük gayret sarf ediyoruz. Her ne kadar Doğu Anadolu bölgesi olarak tesis anlamında diğer bölgelerden bir adım geride olsak ta gerek sporcularımızın başarıları ve gayretler ve gerekse federasyonumuzun çabalarıyla önemli başarılar elde edilmiştir.

Iğdır ilimizde gerçekleştirdiğimiz bölge şampiyonasında dezavantajlara rağmen gençlerimiz performanslarıyla bizleri kendilerine hayran bıraktılar. Şu bir gerçek ki Bitlis ilimiz hariç bölgemizdeki hiçbir ilde ring ve malzeme bulunmamaktadır. Gençlerimizin bu mağduriyetlerinin biran önce çözülmesi için federasyon, gençlik hizmetleri ve spor bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.”

“MUAY THAİ FEDERASYONU GENÇLERİ KORUYOR”

"Gençlerimizi terörden, uyuşturucudan ve kahvehane köşelerinden uzaklaştırmak için, elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" diyen Muay Thai Federasyonu As Başkanı Aygün, Halk arasında dövüş sporu olarak nitelendirilen muay thai’nin, aslında savunma ve mücadele amaçlı bir spor branşı olduğunu ifade etti.

"Muay thai, sakatlanma ve spor yaralanmaları bakımından, futbol ve popüler sporlara oranla daha düşük risk taşıyor.” diyen Aygün şöyle konuştu:

“Bedensel gelişimin yanı sıra, ahlaki değerlerin de geliştirilmesinde öncü bir spor branşı. Bu nedenle Türkiye'de 35 bin lisanlı olan sporcu sayımızı 4 yıllık görev süremizde, en az 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Genç potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmek önceliklerimiz arasında.

Ulusal ve uluslararası spor alanlarında norm koyan, kendisini sürekli geliştiren ve yenileyen dünyanın en iyi spor federasyonları arasında yer almayı hedefledik. Uluslararası müsabakalarda ülkemizi layık olduğu şekilde temsil edeceğiz. Gençlerimizi terörden, uyuşturucu müptelasından ve kahvehane köşelerinden uzaklaştırmak için, elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim