Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Lisesi basketbol turnuvasında yarı finale yükseldi. Elazığ’da yapılan bölge elemelerinde rakibini açık farkla yenen Murat koleji, yarı finalden ümitli. Kolej, 13 Şubat’ta Sakarya’da yapılacak yarı final müsabakası için antrenmanlarını arttırdı.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Özel Çağlayan Murat Koleji Basketbol takımı Türkiye yarı finaline yükseldi. Şanlıurfa’yı temsilen bölge elemelerine katılan Murat Koleji'nin dev adamları Elazığ’da karşılaştıkları Ordu Lisesi’ni 60-30 yenerek yarı finale yükselmeye hak kazandı. Kolej, Sakarya’da 13 Şubat’ta yapılması beklenen yarı final elemelerinde bölgeyi temsil edecek. Antrenmanlarını arttırarak çalışmalarına devam eden Şanlıurfa’nın dev adamlarının hedefinde Türkiye şampiyonası var.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kolej Beden Eğitimi Öğretmeni Selçuk Aksoy, haftada 6 antrenman yaparak yarı finale hazırlandıklarını söyledi. Yarı finalden ümitli olduğunu kaydeden Aksoy, “Takımımızın motivasyonu yüksek. Takıma olan inancım tam. Yarı finalden ümitliyim. Bölge elemelerinde rakiplerimizi farkla yendik. Yarı final için de aynı sonucu umuyoruz. Şuana kadar haftalık 6 antrenman sayımızı daha da yükselteceğiz.” dedi.

Okul Müdürü Ahmet Aslan ise okulun sporsal başarılarının yanı sıra eğitim alanındaki başarılarına da dikkat çekti. Aslan, TÜBİTAK tarafından yapılan bilim olimpiyatlarını hatırlattı. Müdür Aslan şunları söyledi:

“Biz okul olarak öğrencilerimizi çok yönlü birer birey olarak topluma kazandırmak için sistemli olarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız hem eğitim hem de spor alanında kendini gösteriyor. Basketbol takımımız bu sistemli çalışmanın meyvesini Türkiye elemlerinde Şanlıurfa’yı temsil etmeye hak kazanarak aldı.”

Editör: TE Bilisim