Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, Fenerbahçe kafilesine 4 Nisan'da Çaykur Rizespor maçı dönüşünde Trabzon'da yapılan silahlı saldırıyı kınayarak, "Spor, bizim için dostluk ve kardeşliktir." dedi.

Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının (1-5) ardından İstanbul'a dönerken Trabzon'un Sürmene ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesinin yaşadığı olayın çok çirkin olduğunu belirten Mustafa Demir, "Fenerbahçe’ye yapılmış bu çirkin eylemi, yapan veya yaptıranları kim ve nereli olursa olsunlar şiddetle kınıyoruz." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzon Dernekleri Federasyon’umuz, temeli 1995 yılında İstanbul’da faaliyette bulunan Trabzon’un il ve ilçe dernek başkanlarının bir araya gelmeleri sonucu atılmış ve 'Gönül Birlikteliği' olarak Trabzon Dernekler Birliği adıyla faaliyete başlamıştı. Bu gönül birlikteliği, 2005 yılında Avrupa Birliği uyum yasaları uyarınca 'Trabzon Dernekleri Federasyonu' adını almıştır. Bu çerçevede başta İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz olmak üzere bütün Trabzonluların sesi olma gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizler Trabzon, Trabzonspor ve temiz futbol gönüllüleri olarak, centilmenlik açısından da, tribün ve tribünlerin dışındaki her türlü şiddetin karşısındayız."

"FENERBAHÇE’YE GEÇMİŞ OLSUN"

Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak, spor camiasının önemli kulüplerinden Fenerbahçe'nin futbol takımının bulunduğu otobüse yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını yineleyen Başkan Mustafa Demir, "Sürücü kardeşimize de geçmiş olsun diliyoruz." dedi.

Yapılan silahlı saldırının bir spor fanatiğinin yaptığı iş olmadığına da vurgu yapan Mustafa Demir, "Türk spor camiasının önemli kulüplerinden Fenerbahçe'nin futbol takımı kafilesine yapılan saldırıyı kınıyor ve sürücü kardeşimize geçmiş olsun diliyoruz. Bu menfur olay ülkemizde kaos yaratmak isteyenlerin işidir ya da aklından zoru olan bir kişinin anlık galeyanıdır ve Trabzonlulara mal edilemez. Bu tür konularda hassasiyetimizi korumamız ve çok dikkatli olmamız gerekir." diye konuştu.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, içerisinde bulunulan durumun vehametini anlatmak için 12 Nisan Pazar günü saat 13.00'te İstanbul Vatan Caddesi'ndeki Akgün Otel'de basın toplantısı düzenleyeceklerini, İstanbul’da Trabzon ile ilgili faaliyette olan 250 derneğin üst kuruluşu olarak olayı kınayan basın açıklaması yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim