Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Olcay Şahan, kalan 5 maçı kazanıp şampiyon olmak istediklerini vurgulayarak, "Galatasaray maçını kaybedeyim ama şampiyon olacaksak bunu tercih ederim. Son 5 maçta oynamayayım ama şampiyon olalım." dedi.

Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Gaziantepspor ile Ankara Osmanlı Stadı'nda karşılaşacak olan Beşiktaş'ta bu maçın hazırlıkları sürerken, siyah beyazlı ekibin başarılı oyuncusu Olcay Şahan da basın mensuplarının sorularını cevapladı. BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan idmanın bitiminde basın mensuplarının karşısına geçen yıldız oyuncu, şampiyonluk yarışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Süper Lig'de kalan 5 haftayı değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Son 5 hafta gerçekten çok önemli. Geçtiğimiz hafta çok önemli bir galibiyet aldık. Artık şampiyonluk yolunda herşey bizim elimizde. Takımda çok güzel bir kardeşlik ortamı var. 100. yıldaki ruh var. 'Sergen attı şampiyonluk geldi, ruhu var' Biz de bu yüzden bu sezon da 'Olcay attı, şampiyonluk geldi' olabilir." dedi.

"ŞAMPİYONLUĞU EN ÇOK BİZ HAKEDİYORUZ"

Sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını kaydeden Olcay Şahan, Avrupa maçları nedeniyle sezonu erken açtıklarını, stat inşaatı nedeniyle de her maçı deplasmanda oynadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki sezon sonunda şampiyon olacağız. Sezona ilk başlayan takım bizdik. Her maçı deplasmanda gibi oynadık. Her hafta sağa sola uçtuk. Bu sezon şampiyonluğu en çok biz hakediyoruz. Elimizden gelini yapıp bu şampiyonluğu Beşiktaş'a getireceğiz. Yeni şampiyonluk kupasını ilk biz kaldıracağız. Son 5 hafta öncesinde lideriz maçlarımızı rakiplerden sonra oynayacağız. Onların üzerinde baskı olacak. Kendi futbolumuzu oynadıktan sonra bize rakip yok."

Olcay Şahan, takımdaki tecrübeli oyuncuların önemli olduğunu, Demba Ba ve Sosa'nın sahada olmalarının bile kendilerini çok rahatlattığını kaydetti.

GALATASARAY DERBİSİ KİLİT MAÇ OLUR MU?

Şampiyonluk yarışında Galatasaray derbisinin kilit olup olmayacağı sorusuna ise milli oyuncu, "Herkesin kendine göre bir yorumu var. Galatasaray maçı şampiyonluk maçı olmayabilir. Daha önceden de bir takımın bu yarıştan kopabileceğini düşünüyorum. Bizim üzerimizde baskı yok. Biz şampiyonluğa kenetlenmiş bir takımız. Fenerbahçe ve Galatasaray'da büyük baskı var. Onlara 'stadı olmayan Beşiktaş'a nasıl verdiniz' baskısı var. Şu anda Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi herkes Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istiyor." dedi.

Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile oynanacak derbi maçı hakkında da konuşan Olcay Şahan, "Tabii ki Galatasaray'ı orada yenip şampiyon olmayı hayal ediyoruz. Kalan 5. maçımızı da kazanmak istiyoruz. Önemli olan şampiyon olup tarihe geçebilmektir. Tarihe de geçebiliriz. Beşiktaş'ın stadı yok, şampiyon olursa bu bir ilk olur. Şu anda lideriz, stadımız olmamasına rağmen müthiş futbol oynuyoruz. İnanıyorum bizim yaşadığımız bu süreci başka takım yaşasa dayanamazdı. Galatasaray maçını kaybedeyim ama şampiyon olacaksam herşey benim elimdeyse bunu tercih ederim. O kupayı kaldırmak daha çok önemli. Derbilere gelecek yıl devam ederiz." diye konuştu.

"SON 5 MAÇ OYNAMAYAYIM ŞAMPİYON OLALIM"

Bazı maçlarda taktik gereği forma giyemediğinin hatırlatılması üzerine ise Olcay Şahan, "Kimin oynayıp oynamayacağına hocamız karar verir. Bu takımda kimsenin egosu yok. Yüzüncü yıldaki ruh var. Şampiyon olmak istiyoruz. Son 5 hafta oynamayayım ama şampiyonluk kupasını kaldırayım. Benim için daha güzel bir duygu olur. Son 5 maç oynayayım ama şampiyon olmazsak daha çok üzülürüm." diye konuştu.

Öte yandan Beşiktaş'ta ekonomik sıkıntılar olduğu şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Olcay Şahan, "Ben üç yıldır buradayım. Kimsenin Beşiktaş'ta parası kalmaz." dedi.

Editör: TE Bilisim