Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşayan engelli sporcu, uluslararası başarılarına rağmen, yetkililerin kendisine ve başarılarına ilgisiz kalmasından yakınıyor.

Oltu'nun Derebaşı köyünde ikamet eden işitme engelli Ömer Altunkaynak (26), 09-21 Mart'ta Rusya'nın Tyumen bölgesindeki Uvat şehrinde düzenlenen Rusya, Ukrayna, Türkiye, Kazakistan ve Amerika Birleşik Devletleri'nden sporcuların katıldığı 'Dünya İşitme Engelliler Kayak Kros Şampiyonası'nda takım halinde Türkiye'ye bronz madalya ile dönmüştü.

Altunkaynak'ı yarışlara hazırlayan antrenörü Yavuz Tanyeri, sporcusunun Türkiye İşitme Engeliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan’ın onore ve taltif etmesinden mutluluk duyduğunu, aynı karşılığı Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinden göremeyince üzüldüğünü aktardı. Tepkilerini işaretle konuşarak veya kağıda yazarak dile getirdiğini belirten antrenör Tanyeri, şöyle konuştu:

"Sporcularımızın başarıları yeterince duyurulamadı. Başarımız içimizde sanki saklı kaldı. Dahası, bu tür faaliyetlerde başarı sağlayan sporculara, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından takdir edilen miktarda Cumhuriyet altını hediye ediliyordu. Tarafımızdan böyle bir beklentimizin olduğunu vurgulamak istiyorum. Ayrıca sporcularımız bu başarılarıyla da devlet sporcusu unvanı verilmesine dair kanun kapsamında kendilerine maaş bağlanmalı. Yetkililerin, bu bağlamda Ömer ve arkadaşlarıyla iletişime geçerek hakkı hak sahibine vermeleri gerekir."

Oltulu milli sporcu Altunkaynak, kayağı küçük yaştan bu yana hobi olarak hep yaptığını belirtirken, geçimini sürdürmek için de mobilya imalat sektöründe çalıştığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim