Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Orduspor eski Kulüp Başkanı Şükrü Bodur, Ordu 1. Asliye mahkemesinde ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Orduspor kulübü tarafından Orduspor eski Başkanı Şükrü Bodur aleyhine 'Hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma, dernekler kanununa muhalefet suçunu işlediği eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 155/2, 53, 5253 sayılı dernekler kanunu 32/d, 33 maddeleri gereğince cezalandırılması istemi' ile açılan kamu davasında, mahkeme cezalandırılmasına karar verdi.

Ordu 1. Asliye ceza mahkemesi Eski Başkan Bodur'un hizmet nedeni ile görevini kötüye kullanma suçu işlediğine hükmetti.

Mahkeme eski Başkan Bodur'un 2 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, 5 yıl süre ilede denetimde serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar vererek, mahkeme masrafları olan 3 bin 714 liranın ise tahsilini istedi.

Mahkeme tarafından yapılan değerlendirmede, Orduspor derneğinin 2008-2009 yıllarına ait tutulması gereken defter, kayıtlarının tutmadığı tüm dosya kapsamında anlaşıldığı ifade edildi.

Mahkeme yapılan suçlar ile ilgili ise Bodur'u Dernekler kanununun 32/1-d maddesi gereğince suçun işleniş biçimi ve değerine göre 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Bodur'un geleceği üzerindeki etkilerini hesap ederek cezanın 2 ay 15 güne indirilmesine karar verdi.

Mahkeme, Bodur'un kasten işlediği suçtan dolayı hapis cezasına mahkum olmasına, velayet, vesayet ve kayyımlık yetkilerinden ise yoksun bırakılmasını hükmetti.

Orduspor Kulübü'nün mahkeme masrafları olan bin 320 lira ve bilirkişi masrafları olan 2 bin 394 liranın ise Bodur'dan tahsiline karar verildi.

Mahkeme, itiraz yolunu açık tutarak, Bodur'un görevini kötüye kullanma suçu için verilen hapis cezası için itirazda bulunabilineceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim