Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Bisikletçiler dünyaca ünlü kumul ormanı Antalya Manavgat Sorgun Çamlığı'nda pedal çevirerek yön araması yaptı. Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF), Manavgat Belediyesi ve Manavgat Titreyengöl - Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) öncülüğünde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan Bisikletli Oryantiring Yarışmaları Titreyengöl Sorgun Çamlığı'nda başladı.

Sorgun Çamlığı'nda yapılan yarışların startını TOF Başkanı Tekin Çolakoğlu ve TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan yaptı. Yarışların onur konuğu ise dünyaca ünlü Rus dağ bisikletçisi Mihail Utkun oldu. Manavgat'ta derece elde edecek bisiklet sporcuları önümüzdeki günlerde TOF öncülüğünde Bolu'da yapılacak olan Bisikletli Oryantiring Şampiyonası'nda katılmaya hak kazanarak pedal çevireceği belirtildi.

TOF Başkanı Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, Manavgat Sorgun Ormanı'nda yapılan Bisikletli Oryantiring Yarışları'na Hakkari'den Çanakkale'ye olmak üzere toplamda 80 sporcunun katıldığını söyledi.

Oryantiring sporunun koşarak satranç oynama ve koşarak harita ve pusula yardımıyla yön bulma sporu olarak tarif edildiğini belirten Çolakoğlu, geçmiş yıllarda Manavgat'ta uluslararası organizasyonlara TOF olarak imza attıklarını bisikletle ortayantiringi ise turizm şehrinde ilk defa gerçekleştirdiklerini kaydetti.

TOF'un ev sahipliğinde ülke genelinde atlı, kayak, engelli ve bisikletli oryantiring yarışlarını yaptıklarının altını çizen Tekinoğlu, ülke coğrafyasının güzelliği ve iklim yapısının her türlü koşarak yön bulma sporuna elverişli olduğunu ifade etti.

Manavgat'ın tarihi, doğal, su kaynakları ve dünyaca ünlü kumul ormanı Sorgun Çamlığı'nın yılın 12 ayı oryantiring sporu yapımına elverişli olduğunu vurgulayan Tekinoğlu, "Bu tür etkinlikler hem oryantiring sporunun gelişmesine hemde ülkemizin tanıtımına katkı sağlıyor. Ülkemizde her geçen gün engelli, kayak, atlı ve bisikletli oryantiring yapımıda yaygınlaşıyor. Manavgat'ın coğrafi ve doğal güzelliği bisikletli oryantiring yapımına elverişli. Bu sene Türkiye'nin turizme 30 yıl önce turizme açılan ilk pencerelerinden biri olan Titreyengöl-Sorgun Ormanları'nda bisikletli oryantiring sporunu yapımı gerçekleştirdik. Oryantiring sporunun yaygınlaşmasında yerel yönetimlerin desteği çok önemli. Bu konuda Manavgat Belediyesi ve TİSOYAB'a teşekkür ediyoruz. " diye konuştu.

Editör: TE Bilisim