Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak kış turizminin sadece Erzurum’un meselesi olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. Kış turizminin Türkiye’yi ihya edecek bir alan olduğunu ve bu alanda atılan tohumların meyve vermeye başladığını kaydeden Özak, “Şimdi Hakkari’de bile kayak yapılıyor.” dedi.

        Faruk Nafiz Özak, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen Avusturya Kış Turizmi Etkinliği’nde konuştu. Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos’un Avusturya Tirol örneğine değinen Özak, “Yıllarca kar yağdı. Biz sadece baktık. Türkiye’de dağlık alanların yüzde 66 olduğu gözardı edildi. Yüzde 30’u dağlık olan Fransa’da kış turizmi kapasitesi 15 milyon, bizde ise sadece 3 bin 500 kişi.” ifadelerini kullandı.

        Yatırımcının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine işaret eden Özak, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi güzel bir çalışma yaptı. Mülkiyet sorunu çözerek yatırımcının önünü açtı. Bizde 6 bakanlıkla birlikte bu sorunun çözümü için çalışmalar yürütüyoruz.” diye konuştu.

        Yaylalarla ilgili ortak bir master plan hazırlandığını hatırlatan Özak, “Küresel ısınmanın yaşandığı bir dünyada el değmemiş yaylalarımız daha da değer kazanacak.” şeklinde konuştu.

"ERZİNCAN KIŞ TURİZMİNE HIZLI GİRİŞ YAPACAK"

Erzincan Valisi Selman Yenigün ise 22–24 Şubat 2013’ta düzenlenecek Uluslararası Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışması'na ev sahipliğiyle Ergan Kayak Merkezi’nin resmi açılışını yapacaklarını açıkladı. Sektörde iddialı olduklarını anlatan Yenigün, Mercan ve Munzur Dağları'nın artık kış turizmiyle anılacağını belirtti.

Yenigün, Ergan Kayak Merkezi hakkında bazı teknik bilgileri de paylaştı. Buna göre Ergan’da 3 etaptan oluşan teleferik ve telesiyej sistemi bulunuyor. Yenigün, ayrıca kayak merkezine ulaşımı kolaylaştırmak için yollar düzenlendiğini aktardı.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da kış turizminin bölgede daha da kalkınması için illerin ortak organizasyonlar yapması gerektiğine dikkat çekti.

KAYSERİ TOPLANTIYA DAMGASINI VURDU

Öte yandan Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan toplantıya Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kayak haritası damgasını vurdu. Katılımcıların sandalyelerine bırakılan haritalarda Erciyes Dağı’ndaki tesislerin planı ve mekanik tesislerle ilgili bilgiler yer aldı. Toplantıda Palandöken Dağı’nı tanıtan yazılı hiçbir materyal bulunmayınca Erzurumlu bazı yetkililer, Erciyes Dağı Kayak Haritası’nın toplanmasını talep etti. Bu süre içersinde katılımcıların haritaları incelemeye başlaması nedeniyle bu karardan vazgeçildi.

Toplantıya Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ve Avusturya'dan gelen tur şirketleri temsilcileri ile kalkınma ajansları temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilisim