Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 22. hafta maçları sonunda Kayseri Erciyesspor lig sıralamasındaki yerinden dolayı sıkıntılı duruma düştü. Galatasaray’a 3-1 mağlup olan mavi siyahlılar, 20 puanla 16. sırada yer aldı. 2014-2015 sezonun 3. teknik adamı olarak görev yapan Mehmet Özdilek'in 6 maçta 6 puan toplaması sıkıntıya neden oldu.

Geçen sezon ligden düşme korkusu yaşayan ve son haftalarda alınan başarılı sonuçlarla ligde kalabilen Kayseri Erciyesspor’da aynı sıkıntı yine yaşanıyor. Lig başından bu yana üçüncü teknik direktörü göreve getiren kulüp, buna rağmen ligin alt sıralarından kurtulma başarısı gösteremedi. Kayseri Erciyesspor, geçen sezon takımın ligde kalmasında etkili olan teknik direktör Hikmet Karaman ile anlaşamayınca lige Bülent Korkmaz ile başlamıştı. Bülent Korkmaz ile yollarını ayıran Kayseri Erciyesspor göreve Uğur Tütüneker'i getirdi. Ancak Tütüneker’in kısa süre teknik direktörlüğünün ardından Mehmet Özdilek takımın başına geçti.

GALİBİYETLE BAŞLAYAN ÖZDİLEK GERİSİNİ GETİREMEDİ

Mehmet Özdilek 10 Ocak tarihinde Kulüp Başkanı Ziya Eren ile görüştükten sonra her konuda anlaşmaya varılarak takımın başına geçti. Özdilek, deplasmanda oynanan Kardemir Karabükspor maçında takımın başında idi ve takımı ilk maçında rakibini 2-1 mağlup etti.

Alının Kardemir Karabükspor galibiyetiyle herkes ümitlenirken, ikinci maçta Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Bu mağlubiyetleri kendi sahasında Gaziantepspor (1-0) ve Akhisar Belediyespor (1-0) mağlubiyetleri takip etti. Torku Konyaspor’u kendi sahasında 3-0 mağlup ederek yeniden ümitlenen Özdilek yönetimindeki Kayseri Erciyesspor'da son oynanan maçta Galatasaray’a da 3-1 mağlup olunca tehlike çemberine adeta demir attı.

Özdilek, takımın başında bulunduğu sürede 6 maç oynayan Kayseri Erciyesspor 2 maçını kazandı, 4 maçını ise kaybetti. Kayseri Erciyesspor, 22 hafta sonunda ise 20 puanla 16. sırada bulunuyor. Sondan üçüncü sırada olan mavi siyahlılar, 4 galibiyet aldı. 8 beraberliği bulunan Kayseri Erciyesspor, 10 maçını kaybetti. 23 gol attı. Kalesinde 43 gol gördü. Kayseri Erciyesspor, 22 hafta sonunda aldığı 4 galibiyetin ikisini Mehmet Özdilek döneminde elde etti.

Bu sıralama sonunda ligin alt sıralarından çıkış yolu arayan Kayseri Erciyesspor'da gözler 7 Mart Cumartesi günü saat 13.30'da oynanacak Gençlerbirliği maçına çevrilirken yaşanan sıkıntılı günler de camiada moralsizliğe neden oldu.

Editör: TE Bilisim