Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi güreş takımı, Serbest ve Greko-Romen Güreş Okullararası İl Birinciliği müsabakalarında, Greko-Romen stilde şampiyon oldu. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara, il merkezi ve ilçelerdeki 27 okuldan toplam 191 güreşçi katıldı. Takım şampiyonluğunu Greko-Romen stilde Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, ikinciliği Salihli Endüstri Meslek Lisesi, üçüncülüğü Turgutlu Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi kazandı. Serbest stilde birinciliği Salihli İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi ve üçüncülüğü Salihli Endüstri Meslek Lisesi aldı.

Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe giren güreşçilere madalyaları Güreş İl Temsilcisi Ali Haydar Aras, Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara ile diğer yetkililer tarafından verildi. Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nden 100 kiloda Deniz Yasak ve Ali Kaynak, 85 kiloda Mert Ceylan, 76 kiloda Eyüp Sayan ve Miraç Akdoğan, 54 kiloda Oğuzhan Üyük, 50 kiloda Oğuzhan Ofli, 46 kiloda Selman Çubukçu ve 42 kiloda Kerem Emre Tunç, 8-10 Mart 2013 arasında Manisa ve Düzce'de yapılacak grup müsabakalarında Manisa’yı temsil ederek Türkiye şampiyonluğu vizesi arayacak.

Okulun güreş antrenörü Behçet Karaca, yaptığı açıklamada, “Güreşçilerimiz, her iki stilde toplam 21 madalya kazandı, yürekten kutluyorum. Hedefimiz, ata sporumuza altyapıdan yeni yetenekler kazandırmak.” dedi. Müdür Kara da, “Öğrencilerimi kutluyorum. Manisa için Türkiye ile yarışmaktadırlar. Güreşin marka okuluyuz. Güreşçilerimizden bu yıl da büyük başarılar bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim