Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Türkiye Para-Tekvando Milli Takımı, 4. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası’nda 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak takım halinde şampiyon oldu.

4. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası, Moldova’nın başkenti Kişinev’de 15 ülkeden 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Şampiyonaya 17 sporcu ile katılan Türkiye, 13 madalya kazandı. 2020 yılından itibaren paralimpik oyunlara dahil edilen para-tekvando’da bu gelişmenin ardından düzenlenen ilk büyük şampiyonaya Türkiye damgasını vurdu. Şampiyonada 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan sporcular, erkekler, bayanlar ve takım halinde Avrupa şampiyonu oldu.

Erkek sporcuların 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazandığı şampiyonada K42-61 kiloda Mehmet Sami Saraç, K43-75 kiloda Yaşar Sami Gökbaba ile K44-75 kiloda Haşim Çelik altın madalya kazanan isimler oldu. K44-75 kiloda Yasin Tokdoğan Avrupa ikincisi olurken, K44-61 kiloda Süleyman Erdoğan, K44-75 kiloda Fatih Çelik ve K42-+75 kiloda Uğur Yıldız bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayan sporcular ise şampiyonayı 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı. K44-49 kiloda Büşra Gör ve K42-+58 kiloda Ayşe Dudu Karatay, Türkiye'ye altın madalya getiren isimler oldu. K42-58 kiloda Nurgül Bilek ve K44-+58 kiloda Gamze Gürdal gümüş madalyanın sahibi olurken, K44-58 kiloda Gülsün Çelik Demiral ile K44-+58 kiloda Kadriye Turgut bronz madalyayı boynuna geçirdi.

TEKVANDO FEDERASYONU BAŞKANI ŞAHİN'DEN TEŞEKKÜR

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise yaptığı açıklamada, para-tekvando branşının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yarışmaya hak kazandığını anımsatarak, Türkiye’nin madalya kazanacağı önemli branşlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye’de para tekvandonun gelişmesi için federasyon olarak ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını aktaran Şahin, "Para tekvandoyu federasyon olarak sonuna kadar destekledik ve desteklerimizi sürdüreceğiz. Biz hem Avrupa hem dünya para tekvando şampiyonalarında çok büyük başarılar kazandılar." şeklinde konuştu.

Milli Takım Antrönürü Yılmaz Polat, Avrupa şampiyonu olmalarında kendilerine verilen desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin’e teşekkür etti.

Türkiye’ye Avrupa şampiyonu olarak döndükleri için çok mutlu olduklarını aktaran Polat, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için büyüt bir adım attıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim