Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Uluslararası Manavgat Oryantiring Günleri ve 2. Akdeniz Ülkeleri Şampiyonası 3 etap yarışlarına 650 yabancı sporcu katıldı. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Zerk köyü Selge Antik Kent sınırları içinde yapılan 3. etap Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası'na 26 ülkeden 650 yabancı sporcu katıldığı bildirildi. 650 yabancının 250'sinin aldığı puanla dünya sıralamasını etkileyecek 21 yaş üstü elit sporcular oldu.

Şampiyonanın 3 etap yarış başlama çıkışını Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) Asbaşkanı Astrid Waaler Kaas ile Türkiye Oryantring Federasyonu (TOF) Başkanı Tekin Çolakoğlu ile birlikte yaptı. Birinci dereceden sit alanı olan ve Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı içinde olan Selge Antik Kent'e yabancı sporcular hayran oldu. IOF Asbaşkanı Astrid Waaler Kaas, Selge Antik Tiyatro'da yaptığı açıklamada, dünyada aktif olarak 75 ülkede oryantiring sporunun yapıldığını söyledi. Ülke sayısını 100'e çıkarmak için IOF olarak çalışma yaptıklarını söyledi.

Dünyada bir şampiyonanın ikinci defa bir antik kent içinde yapıldığını belirten Kaas, bunun ilkinin Peru'da olduğunu ikincisinin de Türkiye'de Manavgat Selge Antik Kent'i olduğunu kaydetti. Şampiyonanın dördüncü ayağının da yarın Manavgat'ta Seleukeia Antik Kent'te yapılacağını belirten Kaas, Selge'nin parkur alanının koşarak yön bulma sporu için dünyada özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Kaas, şunları söyledi:

"Selge Antik Kent oryantiring parkuru tek kelime ile büyüleyici. Fantastik bir yer. Oryantiring yarışları için dünyada çok ülke gezdim. Fakat böylesi bir yer görmedim. Selge Antik Kent parkuru Norveç, İsveç, İrlanda, Almanya, İngiltere, Danimarka ve Finlandiya başta olmak üzere 27 ülkeden gelen sporcuları büyüledi. Burayı gördüğüm için çok mutlu oldum. Dünyada böyle bir yer yok."

TOF Başkanı Tekin Çolakoğlu, şampiyonanın 3. gününde yarışlara toplamda bin 750 sporcunun katıldığını söyledi. Bölge parkurlarının IOF tarafından beğenilmesinin Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını belirten Çolakoğlu, bölgeden memnun ayrılan her bir sporcunun bölge ve ülke tanıtımında kendi ülkelerinde turizm elçisi olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Çolakoğlu, "Oryantring koşarak satranç oylamadır. Şampiyonaya 212 sporcu ile en fazla Norveç katıldı. Onu ikinci sırada 144 sporcu ile İsveç oldu. Üçüncü sırada ise 41 sporcu ile Finlandiya takip etti." dedi.

Editör: TE Bilisim