Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Beko Basketbol Ligi’nin on yedinci haftasında İstanbul’da oynanan maçta Pınar Karşıyaka, Beşiktaş’ı 59-70 yenerek üst üste beşinci galibiyetini aldı.

Ligde üst sıralarda yer alan iki takımdan Beşiktaş ile Pınar Karşıyaka, on yedinci haftada İstanbul’da karşı karşıya geldi. Maçtan 59-70 galip ayrılan Pınar Karşıyaka beş maçlık galibiyet serisine ulaştı. İzmir temsilcisinde William Thomas 16, Mutaf 15, Jon Diebler ise 14 sayı üreterek galibiyettin mimarları arasında yer aldılar. Beşiktaş’ta ise Serhat Çetin 20 sayı ile maçı tamamladı.

Öte yandan karşılaşma öncesinde "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nü kazanan Hakkari’den Mahmut Şimşek’e ödülünü ve şiltini TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ile Osman Solakoğlu'nun oğlu Kemal Solakoğlu birlikte verdiler.

Serhat Çetin’in üç sayılık basketleriyle etkili olarak 12-4’lük bir seriyle Siyah Beyazlılar maça başladı. Abdul Aminu’nun sayılarıyla toparlanan Pınar Karşıyaka skorda dengeyi kurdu ve ilk periyot 16-16’lık eşitlikle tamamlandı. Skor üstünlüğünü ele geçirerek ikinci periyoda başlayan rakibi karşısında Daniel Ewing ile skor bulan Beşiktaş, Lee Dixon ve William Thomas’ın basketlerine de Gasper Vidmar- Serhat Çetin ikilisi ile cevap verdi ve soyunma odasına 32-28 önde gitti.

İzmir temsilcisi üçüncü periyotta Jon Diebler ve Lee Dixon ile etkili olurken Beşiktaş ise içerden Daniel Ewing, dışarıdan ise Serhat Çetin ile skor buldu. Son periyoda 45-49 Pınar Karşıyaka önde girdi. Final periyodunda rakibinin hücumda iyi organize olamadığı dakikaları Can Mutaf ile iyi değerlendiren konuk takım farkı 11 sayıya çıkarttı (49-60).

Oyundan kopmayan siyah - beyazlılar, bitime 2 buçuk dakika kala Curtis Jerrells ile farkı 4 sayıya indirse de yaptığı alan savunması ile rakibini durdurmayı başaran Pınar Karşıyaka maçtan 59-70 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilisim