Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi son saniye basketiyle Anadolu Efes oldu. İzmir’den 10 otobüs ile Pınar Karşıyaka'yı desteklemeye gelen taraftarlar ise son saniye basketi sonrası adeta isyan etti. Taraftar ile özel güvenlik çalışanları arasında tartışma çıktı.

Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada maça iyi başlayan taraf olan Anadolu Efes, ilk çeyreği 26-12, ikinci çeyreği de 37-30 önde geçti. Üçüncü çeyrekte Pınar Karşıyaka, farkı kapatsa da son çeyreğe 54-53 Anadolu Efes üstünlüğü ile girildi. Çok çekişmeli bir mücadeleye sahne olan son periyoda iki kez skor eşitlenirken maç boyunca ilk defa Pınar Karşıyaka, maçın son dakikalarında bir ara öne geçmeyi başarsa da maçı bırakmayan Anadolu Efes, karşılaşmayı 76-74 kazandı. Son saniye basketi için ise hakemler kesin karar için görüntüleri izlemek zorunda kaldı. Atılan basketin geçerli olduğu kararı verilmesi üzerine Efes taraftarı sevinirken, Karşıyaka taraftarı ise kaçan kupaya üzüldü. Bazı taraftarlar tribünlerin önünde güvenlik çemberi oluşturan oluşturan özel güvenlik çalışanları ile atıştı. Tribünden sahaya atlayıp güvenlikçilerin üzerine yürüyen taraftar ise araya diğer taraftarların girmesiyle sakinleştirildi.

31. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Anadolu Efes'e şampiyonluk kupası ve madalyalarını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TBF Başkanı Harun Erdenay sundu. Kazanmanın zaferini seyircilere kupayı kaldırtarak ortak eden Efesli oyuncular, gelenek olduğu üzere potanın filelerini keserek boyunlarına astı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Gençlik Spor İl Müdürü Güven Özyurt, TBF Başkanı Harun Erdenay ile yönetim kurulu üyeleri ile A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Haluk Yıldırım da takip etti.



Editör: TE Bilisim