Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından, İzmir Karaburun Eğri Liman önlerinde, düzensiz göçmen taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu 16 yabancı uyruklu düzensiz göçmen ve bir Türk şahsın kurtarıldığını bildirdi. Ayrıca Muğla’da denizde kaybolduğu belirtilen 4 Suriyeli göçmene ulaşılamadığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı dün (04 Şubat) gerçekleşen olay üzerine yapılan arama-kurtarma faaliyetlerine ilişkin internet sitesinden şu bilgiyi verdi: “İzmir / Karaburun Eğri Liman önlerinde, düzensiz göçmen taşıyan bir teknenin alabora olduğu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilmiştir. Alınan ihbar üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından 16 yabancı uyruklu düzensiz göçmen ve bir Türk şahıs kurtarılmıştır. Kurtarılan şahıslar tarafından, bir şahsın daha kayıp olduğunun bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından bölgede arama kurtarma faaliyeti icra edilmiş, ancak kayıp şahsa ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Arama kurtarma faaliyetine devam edilecektir.”

4 SURİYELİYE ULAŞILAMADI

Yine dün Muğla Bodrum Karaada önlerinde, denizde kaybolduğu değerlendirilen 4 Suriye uyruklu düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından bölgede arama kurtarma faaliyeti icra edildiği, ancak söz konusu şahıslara ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı aktarıldı.

Editör: TE Bilisim