Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
UEFA Avrupa Ligi 2. tur ikinci maçında Rusya temsilcileri Rubin Kazan, Zenit St. Petersburg ve Anji bir üst tura çıkmayı başardı. Rubin Kazan, Atletico Madrid’e 1-0, Zenit takımı Liverpool’a 3-1 mağlup olurken, Anji ise deplasmanda Hannover takımı ile 1-1 berabere kaldı.

İngiltere’nin Liverpool takımına konuk olan Zenit St. Petersburg, karşılaşmayı 3-1 kaybetti, ancak ilk maçı 2-0 kazandığı için ve deplasmanda gol atma avantajıyla bir üst tura yükselen taraf oldu. Zenit, 19. dakikada Hulk'un attığı golle 1-0 öne geçerek büyük avantaj elde etti. Rakibini elemek için en az 4 gol atmak zorunda kalan Liverpool 28. ve 59. dakikada Suarez’in ve 43. dakikda Allen’in golleriyle durumu 3-1 yaptı. İki karşılaşma sonunda durum 3-3 olurken, Zenit deplasmanda gol atma avantajıyla gülen taraf oldu. Zenit, 7 Mart'ta oynanacak bir sonraki turda İsviçre’nin Basel takımıyla karşılaşacak.

Almanya’nın Hannover takımına konuk olan Anji berabere kalarak rakibini eledi. İlk karşılaşmayı 3-1 kazan Anji rahat bir maç çıkarttı. Hannover adına 70. dakikada Da Silva Pinto gol atarken, Traore ise 90+9’da Anji adına eşitliği sağladı. Anji, 7 Mart'ta oynanacak bir sonraki turda İngiltere’nin Newcastle takımıyla karşılaşacak. Deplasman’da İspanya temsilcisi Atletico Madrid’i 2-0 yenen Rubin Kazan kendi sahasında 1-0 mağlup oldu. Ancak iki karşılaşma sonucu gol fazlasıyla bir üst tura yükselen taraf oldu. Rubin Kazan, bir sonraki turda Olympiakos – Levante karşılaşmasının galibi ile oynayacak.

Editör: TE Bilisim