Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden Rüştü Reçber, katıldığı bir TV programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Jübilesiyle ilgili konuşan Reçber “Jübile yapmayı tabiî ki istiyorum, jübilemden kazanılacak gelirleri hayır kurumlarına bağışlamayı planlıyorum. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giymek benim için onurdu. Vedamın da bu iki kulüp arasındaki bir maçla onurlandırılması en büyük dileğim” dedi.

“FUTBOLDA İMKANSIZ YOKTUR”
Milli Takımımızın 2014 Dünya Kupası’na katılma ihtimalini değerlendiren Rüştü, “Dezavantajımız büyük ama futbolda imkansız yoktur. Sistemle oynayan takımların bu tarz organizasyonlarda başarısız olmaları çok nadirdir” diye konuştu.

KALECİ KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMAYIZ
Milli takımın genç kalecilere daha fazla önem vermesi gerektiğini söyleyen Efsane Kaleci “Gelecek için Milli Takım’da sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ertuğrul iyi kaleci, zamanla tecrübe kazanacak. Cenk bence McGregor’dan daha yetenekli, ona biraz zaman tanınması gerekiyor. Volkan’ın da bir sıkıntısı olduğu belli, sıkıntısının ne olduğunu anlaşılıp bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu işi de ya teknik direktör ya da yönetim çözmeli” dedi.

Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?

FENERBAHÇE’DEN PARA YÜZÜNDEN AYRILMADIM
Fenerbahçe’den ayrılmasıyla ilgili de konuşan Rüştü, “Konu hiçbir zaman para olmadı, hatta yeri geldi fedakarlık yaptım. Fenerbahçe’de kalsaydım bir yıl sonunda futbolu bırakırdım. Fenerbahçe’de şahıslarla sorun yaşadım” diye konuştu.

RİJKARD AÇIKÇA SÖYLEDİ
Barcelona’da yaşadığı problemleri anlatan Reçber “Rijkard ile ilk görüşmemizde bana ‘seni oynatmayacağım’ dedi. Durumun performansımla alakası yoktu. Kindar bir insan değilim ama Rijkard Türkiye’ye geldiğinde de kendisiyle hiç görüşmedim. Barcelona’da yedek kaldığım dönemlerde çeşitli kulüplerden teklif aldım. Yedek kalmama rağmen Barcelona’nın bendeki yeri ayrıdır. Çünkü profesyonelliği orada öğrendim!”

SPORDAN GELENLER YÖNETMELİ
Türk futbolunun kötü yönetildiğini düşünen Rüştü Reçber “Temel sorun futbolu yönetenlerin aslında futboldan anlamaması. Türk futbolunun şu anki yönetim şeklini doğru bulmuyorum.

MUSLERA GİDERSE…
Uruguay’lı kalecinin Galatasaray’a çok şey kattığını belirten Rüştü, “Galatasaray’ın hedefleri var, bu hedeflerine yaklaşmayı planlıyorsa Muslera’yı bırakmamalı. Muslera giderse yerine aynı kalitede bir kaleci bulmaları zor” dedi.


Editör: TE Bilisim