Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Zonguldak'ta düzenlenen Basketbol İl Birinciliği yarışmasında il birinciliğini kazanan Anadolu Lisesi Erkek ve Kız Basketbol Takımı öğrencileri, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti.

Çay, Kaymakamlık toplantı salonunda kabul ettiği öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ilçe takımlarının Ereğli dışında gösterdikleri başarılarla gurur duyduklarını söyledi. Katıldıkları bir çok etkinlikte “Anadolu Lisesi” yazılı levhanın görülmesinin de büyük başarı olduğunu belirtti. Çay, konuşmasında şunları söyledi:

“İlçemizin ismini değişik yerlerde katıldığınız etkinliklerde gösterdiğiniz başarılarla duyurduğunuz için teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinliklerde Anadolu Lisesi levhasının görülmesi büyük başarıdır. İlimizi temsilen katılacağınız. 15-17 Ocak tarihlerinde Kastamonu’da yapılacak karşılaşmalarda başarı sağlayacağınızdan şüphemiz yok. İnşallah orada da başarılı olup, bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılmanızı diliyoruz.

Sizi yürekten kutluyorum. Aynı zamanda okul müdürü başta olmak üzere görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu başarıların elde edilmesinde en büyük desteği veren anne ve babalarınıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüze göre olsun. Okullarımızda gerek sosyal kültürel etkinlikler, gerekse sportif faaliyetlerle Ereğli Türkiye’nin her yerinde ismini duyuruyor.

Bu vesileyle yönetici ve öğrencilerimizi en içten dileklerimizle kutluyorum. Elbette başarılı olunması en iyisi ancak, derece de alınmayabilir. Zira bu tür sportif faaliyetler, farklı yerlerdeki öğrencilerin bir birleriyle kaynaşmasını da sağlıyor. Kaldı ki sporu sağlıklı ortamlarda, kimseyi kırmadan yapmakta yarar vardır.”

Okul müdürü Ahmet Bal da geçen yıl voleybolda il birincisi olarak gittikleri Karabük’te de grup birincisi olduklarını hatırlatarak, “Bu sayede Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştık. Bu yıl da basketbol erkek ve kız takımlarımızla Zonguldak’ta rakiplerimizi yenerek il birincisi olduk. İlimizi her iki kategoride de en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.” dedi.

Okulun beden eğitimi öğretmeni ve takım antrenörü Osman Demirci oynayacakları grup maçlarından da başarıyla çıkarak, Türkiye finallerine gideceklerine inandıklarını ifade etti.

Kastamonu’da yapılacak Okullararası Bölgesel Erkek ve Bayanlar Basketbol Grup Maçları'nda bayanlarda 10, erkeklerde ise 12 takım mücadele edecek. Oluşacak gruplarda birincilerin direk olarak katılacakları Türkiye yarı finaline, grup ikincilerinin aralarında oynayacakları karşılaşmalarda birinci olan takım da katılmaya hak kazanacak.

Editör: TE Bilisim