Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Karate, judo, masa tenisi, tekvando ve plaj voleybolu branşlarında 28 ülkeden sporcuların katılımıyla Samsun'da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları sona erdi. Türkiye şampiyonayı toplam 62 madalya ile noktaladı.

Samsun’un ev sahipliğinde 18 Temmuz’da başlayan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları heyecanı, bugün (24 Temmuz Pazar) oynanan masa tenisi karşılaşmaları ile tamamlandı.

18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında yine Samsun’da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde prova niteliğinde olan turnuvada 28 ülke yer aldı. Samsun, ilk günden itibaren sorunsuz bir şekilde ilerleyen ve başarıyla noktalanan organizasyon ile gelecek yıl için iyi bir sınav verdi.

TÜRK SPORCULARDAN 22 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Turnuvada 101 sporcu ile mücadele veren millilerimiz, 5 branşta elde ettikleri 22’si altın, toplam 62 madalya ile gelecek yıl düzenlenecek olimpiyatlar öncesindeki en önemli organizasyonda Türkiye’nin göğsünü kabarttı.

EN BAŞARILI BRANŞ KARATE OLDU

Milli sporcular, karatede gösterdikleri üstün başarı ile bu dalda 11 dünya şampiyonluğu elde ederken, toplam 26 madalya ile zirveye yerleşti. 19 madalya kazanılan judoda ise temsilcilerimiz altı defa kürsünün en üst basamağına çıktı. Türkiye tekvandoda beşi altın olmak üzere 12 madalya kazanırken, masa tenisi mücadelesini ise 5 bronz ile tamamladı.

MASA TENİSİNDE BİREYSEL ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Turnuvanın son gününde Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda masa tenisi karşılaşmaları oynandı.

Erkeklerde altın madalya Slovakya’dan Thomas Keinath’a giderken, Litvanyalı Gintautas Juchna ikinci oldu. Deividas Takinas ile Marek Tutura üçüncülüğü paylaştı.

Kadınlarda ise dünya şampiyonluğunu finalde Hindistan’dan Soma Kundu’yu mağlup eden Slovak sporcu Eva Jurkova kazandı. Yarı finalde mağlup olan Suravi Ghosh ve Zsuzsanna Fekete ise bronz madalya ile ödüllendirildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim