Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Samsunspor teknik direktörü Besim Durmuş, Adanaspor maçı ve devre arasındaki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nuri Asan Spor Tesisleri’nde idman öncesi yaptığı basın toplantısında teknik direktör Durmuş, Adanaspor maçını kazanıp ikinci devreye moralli girmek istediklerini söyledi.

Devre arasında takıma hareket kabiliyeti sağlayacak hamleler yapılması gerektiğinin altını çizen Durmuş, ”Son haftamız kaldı. İnşallah bu yapıyı kaldıracak, bulunduğumuz yerden biran önce kurtulacak bir yapının oluşması şart oldu. Devre arasında böyle bir ortamın oluşacağına inanıyorum.” dedi.

Gaziantep BB maçının kendileri için 6 puan değerinde olduğunu ve kaybettikleri için büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, “Bizim için 6 puanlık bir maçtı. Çok önemli bir fırsatı kaçırdık. Belki sezonun en kötü maçlarından birini oynadık. Maça çok kötü başladık. Pozisyon hatalarından 2 tane de gol yedik. Herşey gözümüzün önünde. Seyirci desteği ile de iyi oynayacağımızı hayal ettiğimiz maçı daha 20. Dakikada kendi inisiyatifimizin dışına çıkan bir yapıyla karşılaştık. Bunun mazereti olmaz. Oyunlardan maksimum verime ulaştırıp puanlar almak istiyorduk. Bugün karşımıza çok kötü olarak karşımıza çıktı. En çok puana ihtiyacımız olan bir haftada Ne iyi oynayabildik ne 3 puan alabildik bu çok üzücü. Ben hem Samsunspor taraftarı hem de teknik sorumlusuyum. Camiamızı çok üzdük. Bu durumda sokağa bile çıkacak halimiz kalmadı.” değerlendirmesinde bulundu.

Hiçbir maçın oynamadan kazanılmadığını dikkat çeken Teknik Direktör Durmuş, “Son haftamız kaldı. İnşallah bu yapıyı kaldıracak, bulunduğumuz yerden biran önce kurtulacak bir yapının oluşması şart oldu. Devre arasında böyle bir ortamın oluşacağına inanıyorum. Hareket kabiliyeti sağlanacaktır. Bundan sonraki hamlelerle Samsunspor'u ve Samsun'u yönetenlerle herkesin ortak paydası olan Samsunspor çerçevesinde yumak haline gelerek, takımı bu durumdan çıkartacak bir yapımın oluşturulacağına inanıyorum. Bundan sonra yapacağımız hamlelerle daha güvenli, daha sahada kendini ifade eden bir takım yapısıyla ikinci devre Samsunspor sahne alacaktır. Bugüne kadar açığa çıkartamadığımız enerjiyi ikinci yarıda arka arkaya kazanarak ortaya çıkartacağımızı düşünüyoruz. En kısa zamanda bir günü 3 gün olarak daha çok çalışarak iyi bir yere geleceğiz. İnşallah Adanaspor maçından gülerek döneriz. “ ifadelerini kullandı.

Maçı kazanmak için sahada çok koşmak gerektiğini; ancak oyuncuların koşamadığını söyleyen Durmuş, “Kazanmak için sahada inisiyatif ve sorumluluk almak gerekiyor. Bunu biz sahada başaramadık. Bu korkunun da üzerinde hata yapabilirsin ama sorumluk alırsın ama koşmanın mazereti olmaz biz koşamadık. Aslında sorun burada. Maç kaybedersin ama böyle maç kaybetmezsin. Mücadele edersin ben böyle bir kaybetmeyi asla kabul etmiyorum. Biz çok mücadele edipte kaybetsek, bu içimi acıtmazdı'. Bu eksikliklerimizi biran önce gidermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim