Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu 3. Geleneksel Satranç Turnuvası Kozan Meslek Yüksek Okulu’nda yapıldı.

Swiss manager sistemi ile beş tur üzerinden yapılan turnuvaya küçükler kategorisinde 57, yıldızlar kategorisinde 36 ve gençler kategorisinde 55 sporcu olmak üzere toplam 148 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyon temsilcisi Halil Akyürek, yaptığı açıklamada, “Satranç sporu çocuklarımızın zihnini geliştiren bir spor dalı olduğu için herkese tavsiye ediyorum." diyerek şunları söyledi:

"Bugünde Kozan’daki güzide okulumuzda gerçekleşen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerimizin arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. Neslimizin geleceği için değerli eğitimcilerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Eğitim sadece ders ve testlerin arasında sıkışmak değil aynı zamanda sosyal faaliyetlerle de geliştirilmelidir. Satranç turnuvamıza katılan ve sporcularımıza destek veren okul yöneticilerimize, velilerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyorum.”

Akyürek’in ardından Kozan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Olkan Dağlı, Kozan Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ayhan Radavuş ve Gökmen Sarıtaş birer açılış konuşması yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren sporcu ve emeği geçenlere kupa, madalya ve plaketleri protokole katılanlar ile izleyiciler tarafından verildi.

Turnuvada Küçüklerde, 1. Hakkı Ata Özgüner, 2. Erol Tetik, 3. Adil Alp Öz, Centilmen Sporcu A. Hakan Topal, Yıldızlar Kategorisinde, 1. Atakan Şahin, 2. M. Burak Yücel, 3. Arif Temel ve Centilmen sporcu U.Metin Yavuz, Gençlerde ise 1. Durmuş Tunahan Ertanır, 2. Ali Aksoy, 3. Emre Cantimur ve Centilmen Sporcu ise Nejla Kılıç oldular.

Editör: TE Bilisim