Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
 arı-kırmızılı takıma 2011-2012 sezonunun başında transfer olan milli futbolcu, teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki ilk sezonunda gösterdiği performansla büyük alkış aldı. İlk sezonunda Johan Elmander, Milan Baros ve Necati Ateş'in bulunduğu forvet hattının gerisinde maestro görevi üstlenen Selçuk, orta sahadaki partneri Felipe Melo ile etkileyici bir istatistiğe imza attı.
Sarı-kırmızılı formayla ilk sezonunda tamamı ilk 11'de olmak üzere 40 maça çıkan Selçuk İnan, toplamda 12 gole imza attı. 

Sneijder transferi performansını etkiledi

Selçuk İnan, Galatasaray'daki ikinci sezonunda, ilk sezonuna oranla performansında düşüş görüldü.

2011-2012 sezonunda yaşanılan şampiyonluğun ardından Fatih Terim yönetiminde transfer operasyonu yapılan sarı-kırmızılılarda, Selçuk'un Trabzonspor'dan ve A Milli Takım'dan arkadaşları Burak Yılmaz ve Umut Bulut kadroya dahil edildi. Selçuk'un 2012-2013 sezonunun ilk yarısında saha içinde çok yakın arkadaşı olan Burak Yılmaz'ı aradığı gerekçesiyle eleştirilirken, deneyimli futbolcu asıl düşüşü devre arasında yapılan Hollandalı yıldız oyuncu Wesley Sneijder transferiyle yaşadı. Dünyaca ünlü oyun kurucunun takıma dahil olmasıyla sorumluluklarında ve görev bölgesinde değişikliğe gidilen milli futbolcu, 1,5 sezonluk Galatasaray kariyerindekinden farklı bir sistemde oynamaya başladı. İkinci sezonunu 41 maçta 6 gol atarak tamamlayan Selçuk, yaşanılan şampiyonlukta da önemli rol üstlendi.

Bu sezonun başında Sneijder'in saha içinde daha çok ofansif görevler üstlenmesiyle oyunun defans kısmında kalan Selçuk, sarı-kırmızılı taraftarların alışık olduğu yaratıcı oyun tarzını ortaya koymakta zorlandı. Sezon başından bu yana dış sahadaki kötü performans, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea karşısında kötü oyunla elenme ve son olarak lig sonuncusu Kayserispor'a 1-0 yenilmenin ardından taraftarlar, teknik direktör Roberto Mancini ve kulüp başkanı Ünal Aysal'ı istifaya çağırdı. 

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada beklenen performansın altında kalan Selçuk İnan da taraftarın tepkisine maruz kaldı. Milli oyuncu, Kayserispor karşılaşmasında oyundan alınırken sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından ıslıklandı.

Deneyimli futbolcu, bu sezonda Galatasaray ile toplam 31 maça çıkarken, 6 kez gol sevinci yaşadı. 

Selçuk'un Galatasaray performansı

Sarı-kırmızılı takımın milli futbolcusu Selçuk'un son 3 sezonda gösterdiği performans şöyle:

Sezon Lig / Gol Türkiye Kupası / Gol UEFA Şampiyonlar Ligi / Gol Toplam / Gol
2011-2012 39 / 12 1 / 0 0 / 0 40 / 12
2012-2013 31 / 6 0 / 0 10 / 0 41 / 6
2013-2014 22 / 4 2 / 2 7 / 0 31 / 6

Editör: TE Bilisim