Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Oyuncularıma teşekkür ediyorum, sezonu kapattık. Ama yazık oldu, bizim final oynamamız gerekiyordu. Bugünkü müsabakadan sonra oynamamız gerekirdi aslında. Çok istedik, çok mücadele ettik. Maalesef olmadı, artık önümüzdeki sezona bakacağız.” dedi.

Sergen Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularını yaptıkları mücadeleden dolayı tebrik ederek, şunları söyledi:
“Son 2 - 2,5 ayda neredeyse hiç antrenman yapmadan 3 - 4 günde bir sürekli maç oynamak durumunda kaldık. Oyuncularımızı dinlendirmek için çok çaba sarf ediyoruz. Bugün artık bizim için sezonun sonuydu. Hedefi olan bir müsabakaydı ve final oynamayı beceremedik. Artık beceremedik mi, yoksa müsaade etmediler mi diyeyim... Artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Çünkü konuşamıyor ve bazı şeyleri söyleyemiyoruz, söylediğimiz zaman ceza alıyoruz. Ceza alması buradakiler mi yoksa başkaları mı? Bu işlerle ilgili kimlerin ceza alacağını merak ediyorum. Biz bu sene boyumuzun ölçüsünü aldık. Özellikle oyunun başında Burhan’a yapılan penaltının dışarıda verilmesi... Zaten TV’de içerde olduğu çok net görülüyor. 2. yarı tamamen tek taraflı bir oyun, 2 - 0’a getirdikten sonra inanılmaz pozisyonları beceriksizce gole çeviremedik ama maalesef hemen imdada yetişiyorlar böyle maçlarda. Söylenecek bir şey yok, oyuncularıma teşekkür ediyorum, sezonu kapattık. Ama yazık oldu, bizim final oynamamız gerekiyordu. Bugünkü müsabakadan sonra oynamamız gerekirdi aslında. Çok istedik ve mücadele ettik. Maalesef olmadı, artık önümüzdeki sezona bakacağız.”

Bir soru üzerine maçtan sonra çıkan olay için ise Yalçın, şunları söyledi: “Bir şey olmadı. Galatasaraylı oyuncular, hakemlerin girişinden girmek isteyince güvenlik görevlileriyle bir sıkıntı oldu. Yoksa iki takım arasında yaşanan bir sorun olmadı.”

Türk futbolunun nereye gittiği ile ilgili bir soruya karşılık ise Teknik Direktör Yalçın, “İlk kupa maçında konuşmuştum, ama sonra ceza kuruluna gittim. Allah’tan ceza çıkmadı, kimseyi rencide edecek bir şey söylemedim. Türk futbolu bu işte ilerlemesi söz konusu bile olamaz. Bana göre mümkün değil öyle bir şey. Rekabeti bu şartlara getirdikten sonra futbolun bir yere gitmesi mümkün değil. İngiltere veya Almanya’da böyle olmuyor. Herkes çıkıp oynuyor, elinden geleni yapıyor ve doğal olarak hak eden kazanıyor. Söylenecek fazla bir şey yok. Burada da bu işler böyle oluyor. İlk maçtan sonra da çok serzenişte bulundum; Fenerbahçe - Bursa maçına Cüneyt Çakır’ı gönderiyorsun, bize ise FİFA kokartı olmayan İlker Meral’i. Bizim maç önemsiz mi? Biz anlamadık. Bize verilen hakemler tecrübesiz. Çok enteresan şeyler oluyor, ama bu sene bizim için gerçekten tecrübe oldu. Yani bu sene 2. sezonum. Bundan sonraki senelerde çok daha farklı hareket edeceğiz. Galatasaray’ı tebrik ederken bize de yazık oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kupa finalini kimlerin oynayacağı ile ilgili soruya ise Sergen Yalçın, hakemlerle ilgili eleştirilerini sürdürerek şöyle cevap verdi: “Şu isteniyor: Maç bitsin, hocalar konuşmasın, her şey güllük gülistanlık, ortam süper. Yaz geldi, ağaçlar kuşlar.. Bunları söylememizi istiyorlar. Ne söyleyeceğiz başka? Sizler de tatile gidin, bu işleri fazla kurcalamayın, başka türlü sıkıntı oluyor. İşin kötü tarafı hakkımızı savunamıyoruz. Konuştuğumuz zaman ceza alıyoruz. O zaman yaz geldi, çiçekler, böcekler, hakemler de yapsın. Tatil geliyor. Ne söyleyeceğiz ki başka?” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim