Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Spor Toto Basketbol Süper Ligi play off çeyrek final serisinin ikinci maçında deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 65-62 mağlup eden Galatasaray Odeabank, seride 1-1 eşitliği yakaladı.

Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, rakiplerinin karşılaşmanın son 3 dakikasını çok iyi oynadığını söyledi. Sarıca, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, düşük yüzdeyle şut attıkları bir müsabakayı geride bıraktıklarını belirtti.

Devre arasına 8 sayı geride girdiklerini belirten Sarıca, aldıkları bu sonuçla, avantajın rakiplerine geçtiğini de belirterek, "Üçüncü periyotta ve dördüncü periyodun başında tüm kontrolü ele aldık ancak boş atışları değerlendiremedik. Tecrübeli rakibimiz son 3 dakikayı çok iyi oynadı ve cevap veremedik. Yanlış seçimlerimiz vardı. Buraları oynamak tecrübe istiyor. Onlar da maçı hiç bırakmadılar, onları İstanbul'da nasıl yendiysek, onlar da bizi yendiler. Önemli bir avantajımız vardı ama kalmadı. Her şeye rağmen pazar günü oynanmamış bir maç var. Her gün basketbola konsantre olup oynamak lazım. 5-6 sayı farkı yakaladığımız maçın sonunu oynamak bence bir özellik, müsabakayı uzatmaya da götürebilirdik ancak Gabriel atışı değerlendiremedi. Galatasaray'ı tebrik ediyorum." dedi.

Pınar Karşıyakalı Kenny Gabriel de maçın zor olacağını bildiklerini belirterek, "Kazanmak için mücadele ettik. Bir planımız vardı ama sorun yaşadık ve onlar kazandı. İdmanda yakaladığımız atışları maçta kaçırdık, biraz daha öz güvenli olmalıydık." diye konuştu.

ATAMAN: BİZ TAKIM OLARAK UYANDIK, SANIRIM TARAFTARLARIMIZ DA UYANMIŞTIR

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ise bu sezon Pınar Karşıyaka ile 6. kez karşılaştıklarını hatırlatarak, iki takımın da birbirini iyi tanıdığını ifade etti.

Maçta savunmaların ön plana çıktığını kaydeden Ataman, fiziksel üstünlüğü sağlamak için müsabakaya iki uzunla başladıklarını ve bunda da başarılı olduklarını aktardı.

Ataman, ilk devre potalarında 24 sayı gördüklerini belirterek, "Lasme'ye çalınan fauller vardı, Lasme 3 faul olunca tek uzuna döndük ve hücumda çok hata yaptık. İvmeyi Karşıyaka'ya kaptırdık. Kenan ve Kerem çok iyi oynadı. Onları durdurmakta zorluk çektik. Son 4 dakikaya 6 sayı geride girdik ama kontrolü elimize aldık. Davis'in 5 faulle çıkmasının hemen ardından Kenan Sipahi'nin 5 faulle çıkmasıyla Karşıyaka'nın savunması düştü. McCollum burada inisiyatif aldı. Seriyi çevirdik, çok kritikti bu akşam. Biz takım olarak uyandık, sanırım taraftarlarımız da uyanmıştır. Pazar günü ULEB Avrupa Kupası finalindeki aynı atmosferi bekliyorum." diye konuştu.

Galatasaray Odeabank oyuncusu Sinan Güler ise maçın sonunda gösterdikleri direnç ve karakterin önemine dikkati çekerek, "Takım arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Aynı karakteri Abdi İpekçi'de göstererek yarı finale kalmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.
Cihan

Editör: TE Bilisim